MancaruriPorcPreparate de Craciun

Friptura din muschiulet de porc cu bacon

Friptura din muschiulet de porc cu bacon

Friptura din muschiulet de porc cu bacon este o friptura foarte gustoasa, festiva, o friptura ce se potriveste perfect pentru o masa de sarbatoare sau chiar pentru o masa in familie. Muschiuletul subtire de la porc este o parte fara grasime si se poate transforma in cea mai frageda friptura. Este perfect pentru masa de Craciun, sarbatoarea ce ne bate la usa 🙂

Sfaturi pentru prepararea fripturii

  • Muschiuletul trebuie curatat de grasimea/ membrana alba care-l infasoara.
  • Muschiuletul de porc infasurat in bacon se poate praji cateva minute la foc iute, abia apoi dat la cuptor. Eu am sarit peste aceasta etapa, l-am gatit doar la cuptor.
  • Otetul va fragezi carnea si mai mult.
  • Muschiuletul de porc se gateste rapid, nu are nevoie de un timp indelungat de gatire.
  • Muschiuletul se marineaza si se da la rece minim 30 de minute.

Ingrediente:

  • 1 muschiulet de porc/ aprox.750 gr
  • 200 gr bacon feliat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura ardei boia dulce
  • 1 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de sare grunjoasa
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de otet

Mod de preparare.

1.Mai intai trebuie sa curatam muschiuletul de porc de membranele albe.

2.Punem muschiuletul intr-un vas incapator, adaugam condimentele, uleiul si otetul si amestecam bine. Presaram si usturoiul pisat bine deasurpa muschiuletului.

3.Dam muschiuletul marinat la rece pentru cel putin 30 de minute.

4.Infasuram muschiuletul in fasii de bacon si il legam cu sfoara alimentara sau cu ata din 2 in 2 centimentri. Eu nu am gasit sfoara alimentara asa ca am folosit ata din gospodarie.

5.Punem muschiuletul in tava si il dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pe functia cu ventilatie. Il lasam aproximativ 35-40 de minute sau pana cand este gatit suficient. Nu adaugam nici apa, nici ulei in tava, lasam muschiuletul sa se gateasca in suc propriu. Cand este gata, se desface sfoara si se feliaza.

  • Se poate servi friptura din muschiulet de porc cu diverse garnituri, cu cartofi, orez sau salate. Pofta buna!

 

 

  • Pentru alte preparate pentru Craciun, va invitam sa accesati categoria noastra dedicata acestei sarbatori. Gasiti totul aici .

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker