LegumeMancaruri

Tuspais- mancare de dovlecel cu marar

Tuspais- mancare de dovlecel cu marar

Tuspais- mancare de dovlecel cu marar si iaurt sau smantana. Este o mancare ce se intalneste in zona Banatului si este buna calda, insa rece este nemaipomenit de gustoasa. Unii ii zic tuspais, altii ciuspais, insa eu prefer sa o numesc mancare de dovlecei cu marar.

Banatenii pregatesc acest fel de mancare nu doar cu dovlecei, ci si din mazare, gulie sau cartofi.

Inlocuiri. Iaurtul se poate inlocui cu kefir, lapte batut sau smantana.

Ingrediente simple: dovlecel matur, din acela cu coaja galbena, iaurt si ceapa.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mare/ 2 mai mici
  • 1 ceapa
  • 1iaurt mic ( aprox. 140 gr) cremos
  • 2linguri de otet
  • 1 lingura cu varf de faina
  • sare
  • piper
  • marar verde

Mod de preparare.

1.Mai intai curatam dovlecelul de coaja si ii scoatem semintele. Dam dovlecelul pe razatoarea cu ochiuri mari si il punem intr-o strecuratoare timp de 1- 2 ore sa se scurga zeama. Adaugam si o lingurita de sare si 2 linguri de otet.

2,Calim ceapa tocata marunt, iar cand aceasta devine translucida, adaugam dovlecelul. Adaugam un pahar cu apa si lasam timp de 5-6 minute pe foc, timp in care pregatim iaurtul. Dovleceii se gatesc foarte repede, nu este nevoie sa-i lasam mai mult la fiert.

3.Amestecam iaurtul cu faina si il adaugam peste mancarea de dovlecei. Lasam inca 5-8 minute pe foc pana cand mancarea se ingroasa suficient. Adaugam mararul, potrivim cu sare si piper si ii stingem focul. Asa cum am spus mai devreme, este buna calda, insa se poate consuma si rece. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker