AperitivePlacinte si tarte

Placinta cu ciuperci si carne tocata

O placinta foarte gustoasa, care este ideala pentru micul dejun, dar si pentru pachetel.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 300 g carne tocata
  • 150 g cascaval ras
  • 2 cepe
  • 4 oua
  • 600 g faina
  • 400 ml lapte
  • 150 ml ulei
  •  drojdie proaspata cat o nuca
  • 1/ 2 lingurita de sare
  • piper
  • mac

Se toaca ciupercile marunt, la fel si ceapa.

Se pun la calit in 6 linguri de ulei si se lasa 10 minute, adaugam si carnea tocata, sare si piper si mai lasam inca 10 minute la calit. Luam de pe foc si lasam la racit.

Trecem la pregatirea aluatului: amestecam laptele caldut cu drojdia, se adauga faina, uleiul, ouale si sarea si se amesteca bine cu lingura de lemn pana cand rezulta o pasta mai groasa.

Punem jumatate din aluatul pentru placinta in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si il intindem bine cu ajutorul unei linguri.  Adaugam compozitia de ciuperci cu carne, presaram cascaval ras si apoi cu gija punem restul de compozitie. Eu am pus cu lingura in diverse locuri si am intins bine. Presaram mac si dam la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Cand este gata, lasam la racit si portionam in tava.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker