Rulouri din piept de pui
Rulouri din piept de pui- o reteta excelenta de a gati pieptul de pui. Se potrivesc perfect pentru pranz sau cina alaturi de diverse salate sau chiar pe un platou cu aperitive festive.
Sfaturi pentru preparare rulouri din piept de pui
- Carnea de pui este usor de digerat, inamicul anemiei si aliata dietelor.
- Pentru prepararea rulourilor este recomandat sa folosim piept de pui fara piele.
- Pieptul de pui se feliaza cat mai subtire, ca un snitel.
- Folositi tot atatea felii de sunca sau de salam cate felii de piept de pui aveti si jumatate din cantitatea acestora de carnati.
- Rulourile din piept de pui se pot umple cu diverse legume sau cu carnati. Daca folosim carnati, trebuie sa avem grija sa nu fie proaspeti caci isi vor lasa mai multa grasime si se vor gati mai greu.
- Reteta simpla si usor de preparat. Aceasta este o reteta foarte simpla, care nu necesita mult timp pentru preparare, dar nici pentru gatire.
Ingrediente:
- piept de pui
- carnati
- felii de sunca/ salam ( tot atatea cate buc de piept de pui avem)
- 30-50 gr cascaval
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare.
1.Mai intai subtiem pieptul de pui. Acesta trebuie sa fie cat mai subtire. Presaram sare si piper deasupra fiecarei bucati de piept de pui.
2.Punem pe fiecare bucata de piept de pui cate o felie de sunca sau de salam. Adaugam cascaval razuit intr-o parte si tot acolo carnatul. Acesta il taiem de dimensiunea pieptului de pui. Rulam si strangem capetele pieptului de pui cu ajutorul unor scobitori. Punem rulourile formate intr-un vas termorezistent.
3.Preparam sosul din pasta de tomate, apa, sare si piper si il punem deasupra rulourilor. Sosul trebuie sa acopere rulourile. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute sau pana cand sunt gatite suficient. Presaram patrunjel maruntit deasupra rulourilor. Pofta buna!