Drob de miel
Drobul este un fel de mancare din carne de miel cu amestec de pui sau de porc, care este nelipsit de pe masa familiei mele de Paste. Adaug intotdeauna ficat de pui sau de porc. Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 bucati de drob coapte in forme de chec. Se poate coace intr-o singura tava mai mare.
Ingrediente:
- 700 g carne de miel
- 350 g ficat de miel
- 700 g ficat de pui
- 5-6 oua fierte
- 6 oua crude
- 10-12 fire de ceapa verde
- 4-5 fire de usturoi verde
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Mod de preparare drob de miel.
1. Fierbem carnea si ficatul de miel.
2.Separat fierbem ficatul de pui.
3. Tocam marunt ficatul, iar carnea am dat-o prin robotul de bucatarie ( masina de tocat).
4. Amestecam carnea tocata de miel cu ficatul tocat, adaugam si ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate marunt, apoi adaugam ouale batute. Sare punem dupa gust.
5. Tapetam formele de chec cu hartie de copt si punem un sfert din forma cu compozitie de drob. Adaugam ouale fierte, apoi le acoperim cu compozitie de drob.
6. Coacem drobul la cuptorul incins la 200 de grade pentru 30-40 de minute. Pofta buna!
One Comment