Chiftele din cartofi cu sos de rosii
Chiftele din cartofi cu sos de rosii- o mancare de vara, gustoasa si rapida.Nu mai facusem chiftele din cartofi de ani buni, de pe vremea studentiei 🙂 Singura deosebire este ca acum le-am facut la cuptor si am adaugat un sos de rosii pentru ca tot este seznul lor si aveam de la tara multe. Sosul se poate face si cu pasta de tomate in lipsa rosiilor proaspete. Si sa stiti ca este foarte gustoasa mancarica mea 🙂
Ingrediente :
- 1 kg cartofi
- 2 oua
- 1 ceapa mare
- 2 linguri de pesmet
- 50 g faina
- 1 kg rosii coapte bine
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper
- patrunjel verde
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare.
1.Mai intai curatam cartofii de coaja, ii taiem marunt si ii punem la fiert.
2.Scurgem apa cartofilor fiert, apoi pasam cartofii ( eu nu i-am lasat sa se raceasca) , adaugam ceapa tocata cat mai marunt, pesmetul, ouale, sare si piper si amestecam bine.
3.Ungem un vas termorezistent cu ulei. Formam chiftelute rotunde ce le dam usor prin faina si le punem in vas.
4. Dam chiftelutele 15 minute la cuptorul incins la 200 de grade. Intre timp, dam rosiile pe razatoare si le amestecam cu usturoiul pisat si cu sare.
5.Scoatem vasul cu chiftelute din cuptor, adaugam usor sosul de rosii si mai dam inca 20 – 25 de minute la cuptor. La final presaram patrunjel deasupra mancarii. Pofta buna! Este o mancare ce se poate servi fie calda, fie rece.