MancaruriPorc

Papricas de porc

Papricas de porc

Papricas de porc – o mancare de origine ungureasca, o mancare foarte gustoasa si usor de preparat. Un fel de tocana cu ardei boia si galusti din faina. Am mancat in Ungaria cand am fost si pot spune ca sosul este aproape la fel ca al lor. In schimb, la ei am mancat cu galuste mici si chiar am gasit sa cumpar si eu. De data asta am facut galustile cum stiam eu. Este o mancare extrem de gustoasa pe care va sugerez sa o incercati.

Sfaturi!

  • Secretul unui papricas reusit este folosirea ardeiului boia. Se adauga din belsug ardei boia dulce sau amestecat cu ardei boia afumat.
  • Traditional, papricasul se serveste cu galusti, cu orez sau cu cartofi.
  • Pentru prepararea galustilor intai bagam lingurita in sosul fierbinte si apoi luam compozitie si o punem in sos. Astfel, compozitia de galusti nu se va lipi de lingurita.
  • Substituiri. Carnea de porc se poate inlocui cu carne de pui sau de vita.
  • Reteta usoara. Pe cat de uasoara este, pe atat de gustoasa.

Ingrediente:

  • 500 gr carne de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 3-4 linguri de sos de tomate
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ardei boia dulce
  • patrunjel verde

Mod de preparare.

1.Tocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in ulei incins. Le lasam cateva minute, nu sa se prajeasca bine si adaugam carnea taiata in bucati de marimea dorita.

2.Lasam inca 10 minute la calit, apoi adaugam bulionul dizolvat intr-o cana de apa.

3.Daca este nevoie mai adaugam apa, sa acopere carnea. Adaugam sarea, piperul si ardeiul boia si lasam la fiert.

4.Preparam galustele din faina: batem cele doua oua, adaugam faina si un praf de sare si amestecam bine. Galustele le adaugam in sos, inainte cu 15 minute sa stingem focul, dar sa fie suficient sos, sa fiarba bine.

5.Luam o lingurita, o bagam in sos, apoi luam compozitie de galuste si punem in mancare. De fiecare data cand punem galuste, bagam lingurita in sos fierbinte.

6.Lasam la fiert 15 minute, adaugam patrunjelul si putem stinge focul.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker