MancaruriPui

Pui cu legume la cuptor

Pui cu legume la cuptor

Pui cu legume la cuptor este o mancare pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Aveam carne de pui de curte, iar acesta fiind mai atoasa, mai tare, am fiert-o bine inainte sa adaug legumele, apoi le-am dat la cuptor. Nimic mai simplu. Am mers pe principiul „simplu, gustos si sanatos”.  In plus sunt zile cand chiar nu mai stim ce sa gatim.

  • Daca aveti carne de pui din comert, nu mai este nevoie sa o fierbeti inainte, o puteti adauga odata cu legumele.
  • Supa in care a fiert carnea nu se arunca, ci se adauga in tava alaturi de legume.
  • Se pot folosi ciuperci conservate sau ciuperci proaspete.

Ingrediente:

  • carne de pui 
  • 1 borcan de ciuperci intregi/feliate
  • 3 cartofi medii
  • 300 gr morcovi baby/ 2 morcovi mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • oregano uscat/ patrunjel

Mod de preparare.

1.Mai intai fierbem carnea de pui separat daca avem pui de curte. Supa in care a fiert carnea nu o aruncam, o folosim pentru mancarea la cuptor.

2.Adaugam intr-un vas termorezistent carnea, supa in care aceasta a fiert si legumele: cartofii taiati cuburi, morcovii si ciupercile. Usturoiul il taiem marunt si il adaugam si pe el. Daca nu avem supa de pui, o inlocuim cu apa si adaugam un strop de ulei.

3.Adaugam un praf de sare si dam mancarea la cuptor pentru cel putin 30-35 de minute. La final presaram oregano sau patrunjel uscat. Pofta buna!

O alta mancare cu carne de pui si ciuperci care noua ne-a placut foarte mult, este aceasta , o adaptare dupa reteta de Pui Manastiresc.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker