
Pui cu legume la cuptor
Pui cu legume la cuptor este o mancare pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Aveam carne de pui de curte, iar acesta fiind mai atoasa, mai tare, am fiert-o bine inainte sa adaug legumele, apoi le-am dat la cuptor. Nimic mai simplu. Am mers pe principiul „simplu, gustos si sanatos”. In plus sunt zile cand chiar nu mai stim ce sa gatim.
- Daca aveti carne de pui din comert, nu mai este nevoie sa o fierbeti inainte, o puteti adauga odata cu legumele.
- Supa in care a fiert carnea nu se arunca, ci se adauga in tava alaturi de legume.
- Se pot folosi ciuperci conservate sau ciuperci proaspete.
Ingrediente:
- carne de pui
- 1 borcan de ciuperci intregi/feliate
- 3 cartofi medii
- 300 gr morcovi baby/ 2 morcovi mari
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- oregano uscat/ patrunjel
Mod de preparare.
1.Mai intai fierbem carnea de pui separat daca avem pui de curte. Supa in care a fiert carnea nu o aruncam, o folosim pentru mancarea la cuptor.
2.Adaugam intr-un vas termorezistent carnea, supa in care aceasta a fiert si legumele: cartofii taiati cuburi, morcovii si ciupercile. Usturoiul il taiem marunt si il adaugam si pe el. Daca nu avem supa de pui, o inlocuim cu apa si adaugam un strop de ulei.
3.Adaugam un praf de sare si dam mancarea la cuptor pentru cel putin 30-35 de minute. La final presaram oregano sau patrunjel uscat. Pofta buna!
O alta mancare cu carne de pui si ciuperci care noua ne-a placut foarte mult, este aceasta , o adaptare dupa reteta de Pui Manastiresc.