Ciorbe/Supe

Ciorba cu carne de porc si varza acra

Ciorba cu carne de porc si varza acra

Ciorba cu carne de porc si varza acra este o ciorba extrem de gustoasa. Reteta o am de la soacra mea, ea o numeste ‘ciorba de zdrente” si o face, in general, cu oase de porc. Se poate face si cu oase, cu sira sau cu carne tocata cubulete, oricum ar fi, este o ciorba foarte gustoasa si satioasa. Uneori o dreg cu smantana, alteori ii adaug pasta de tomate. Va las si reteta de ciorba cu varza acra dreasa cu smantana aici.

Sfaturi!

  • Carnea de porc se taie cuburi. Nu este nevoie de cantitate mare, aproximativ 500-600 de grame de pulpa este suficienta pentru o ciorba de 5-6 portii.
  • Se poate folosi varza acra sau varza dulce. Daca folosim varza dulce, gustul ciorbei va fi mai dulceag.
  • Varza se adauga inca de la inceput in ciorba pentru a fi suficient de fiarta pana la final.
  • Ciorba cu varza este foarte gustoasa si cu afumatura.
  • Daca avem, putem adauga si zeama de varza dupa gust.
  • Reteta usoara. Ca orice alta ciorba, si aceasta este extrem de usor de preparat. Este nevoie de carne sau oase de porc, legume dupa gust si cateva frunze de varza acra.

Ingrediente:

  • 500-600 gr carne de porc/ pulpa
  • 6-7 frunze de varza acra
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa mare
  • 3 cartofi medii
  • 1 morcov mare
  • 1/2 telina mica
  • 1/2 ardei gras
  • frunze de leustean sau telina
  • sare

Mod de preparare.

1.Mai intai punem carnea de porc la fiert . Lasam 20-25 de minute la fiert si spumam cand este nevoie.

2.Adaugam ceapa tocata marunt, morcovul, cartofii si varza tocata fasii. Lasam la fiert inca 20-25 de minute, apoi adaugam pasta de tomate, telina si ardeiul gras tocate marunt. Lasam inca 25-30 de minute la fiert. Daca doriti, adaugati si zeama de varza.

3.La final potrivim de sare si adaugam verdeata. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

48 − 46 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker