Supa de vitel

Supa de vitel
Supa de vitel este foarte gustoasa, dar si foarte sanatoasa. Am avut o sectiune de picior de vitel plus vreo 2 oase pe care le-am fiert foarte bine, apoi am taiat cubulete carnea care a fost pe ele si am preparat supa.
Bine de stiut!
- Inainte de a gati carnea de vita, aceasta trebuie lasata la tempratura camerei timp de aprox. 2 ore.
- Carnea de vita este una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne, iar supa rezulatata din fierberea oaselor de vita este extrem de bogata in colagen.
- Pentru o culoare frumoasa a supei, am strecurat-o dupa ce am fiert oasele de vitel.
Ingrediente:
- 3-4 oase de vitel ( 350 gr carne taita cubulele)
- 1 ceapa mare
- 3 morcovi
- 1 felie de telina
- 2 rotocoale de fidea subtire
- 1 legatura de patrunjel verde
- 4-5 linguri de ulei
- sare
Cum preparam supa de vitel
1.Mai intai punem oasele de vitel la fiert in suficienta apa si o lingurita de sare. Oasele trebuie sa fie acoperite cu apa in momentul cand le punem la fiert. Acoperim oala cu un capac si le lasam la fiert 60 -70 de minute.
2.Scoatem oasele de vitel si tocam in cubulete mici carnea care este pe ele. Supa in care au fiert oasele o strecuram si o lasam intr-un bol.
3.Am curatat morcovii, iar un morcov l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, 2 morcovi i-am taiat rondele. Am calit morcovii in uleiul incins, apoi am adaugat ceapa taiata julienne, am adaugat cubuletele de carne su supa si am lasat la fiert timp de 30 de minute.
- Daca avem multa zeama in care au fiert oasele de vitel, o punem in caserole de plastic si o pastram la congelator. Eu o folosesc atunci cand fac supe cu galusti si ies senzationale.
4.Adaugam telina tocata cubulete, adaugam cele 2 rotocoale de fidea sfaramate si mai lasam ciorba la fiert 10 minute. Potrivim cu sare si adaugam patrunjelul verde tocat marunt, apoi stingem focul. Pofta buna!