Ciorba de oaie
Ciorba de oaie
Ciorba de oaie este una dintre cele mai gustoase ciorbe. De obicei, facem aceasta ciorba de Pasti, insa de miel si cu multe maruntaie. Acum am avut doar carne de oaie, dar ciorba a fost foarte, foarte gustoasa. Pot consuma si copiii carne de oaie sau de miel.
Sfaturi!
- Se foloseste carne si oase de oaie, insa se pot folosi si de miel si atunci vor fierbe si mai repede.
- La final ciorba se drege cu smantana. Smantana se dilueza cu doua polonice de ciorba, apoi se adauga in fir subtire in ciorba.
- Reteta usoara. Ciorba de oaie este o ciorba simpla, care se pregateste usor si la care se adauga ce legume aveti la indemana. Noua ne place sa adaugam telina si pastranac la ciorbe. De orice fel ar fi ele 🙂
Ingrediente:
- 600-700 gr carne de oaie
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 pastranac
- 1/2 telina mica
- 1 ardei kapia
- 1/2 dovlecel
- 200 gr smantana
- sare
- 2 linguri bors Magic sau 2 pahare de bors lichid
- patrunjel verde
Mod de preparare.
1.Punem carnea de oaie la fiert si o lasam sa fiarba pentru 30-35 de minute. Spumam la nevoie.
2.Adaugam ceapa si morcovul taiate cuburi. Acoperim oala cu capac si lasam 30- 35 de minute fla fiert. Daca avem bors lichid il adaugam acum, daca folosim bors Magic, il adaugam la final in ciorba.
3.Adaugam pastranacul, telina, dovlecelul si ardeiul tocate si mai lasam la fiert inca 15-20 de minute. Potrivim de sare si adaugam verdeata. Lasam ciorba 10 minute la racorit.
4.Punem smantana intr-un bol si o subtiem cu doua polonice de ciorba. Turnam apoi amestecul de smantana in ciorba amestecand energic. Ciorba nu se va ” branzi”. Pofta buna!