Ciorbe/Supe

Ciorba cu telina si costita afumata

Ciorba cu afumatura, cartofi si smantana este preferata mea. De fapt, imi place sa gatesc cu afumatura, ii da un gust deosebit oricarei mancari. Si telina imi place. Foloses des fie la ciorba, fie la salaata.

Ingrediente:

  • 500 g costita afumata
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 3-4 cartofi
  • 1 telina mica
  • 2 ardei grasi 
  • 50 ml ulei
  • 150 g smantana
  • sare
  • frunze de telina

Mod de preparare ciorba de legume cu costita afumata.

Tocam marunt ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la calit. Le lasam 3-4 minute, apoi adaugam si costita afumata si le lasam doar pana cand ceapa devine translucida,  Adaugam 2-3 cani de apa si cartofii, acoperim cratita cu un capac si lasam 25 de minute la fiert.  Adaugam telina tocata marunt si mai lasam 10 minute la fiert. Adaugam si frunzele de telina tocate marunt, stingem focul si dam cratita deoparte.

Punem smantana intr-un bol mare si adaugam in fir subtire 2-3 polonice de ciorba si amestecam continuu. Luam apoi cu polonicul din smantana si punem in fir subtire in cratita cu ciorba amestecan continuu sa nu se branzeasca.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 6 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker