Ciorbe/SupeRetete usoare de post
Supa crema de dovlecei
Supa crema de dovlecei
Supa crema de dovlecei este o supa foarte gustoasa, hranitoare si satioasa. Noua ne place sa o servim cu crutoane facute de noi acasa din felii de paine unse cu un catel de usturoi, presarate cu sare si ardei boia si prajite. Apoi taiate cubulete. Daca ne raman astfel de crutoane, copilul si le pune in bol si le mananca.
Bine de stiut!
- Dovlecei. Am preparat supa crema cu zucchini. Acestia au coaja mai fina decat dovlecelul si nu este nevoie sa o indepartam. Daca folositi dovlecel, atunci indepartati coaja.
- Reteta sanatoasa. Neavand prajeala sau grasimi adaugate decat legume fierte, aceasta supa este extrem de santoasa.
- Patrunjel. Patrunjelul este foarte sanatos si savuros. Supa mea a capatat aceasta culoare proeminenta de la patrunjel. Daca nu va place atat de mult, puteti sa adaugati doar jumatate de legatura de patrunjel in supa voastra.
- Reteta usoara. Aceasta supa crema se prepara in scurt timp si cu putine ingrediente cum ar fi dovlecei, ceapa sau cartof.
- Portii. Din aceste cantitati mi-au iesit 3 portii de supa crema.
Ingrediente:
- 2 zucchini
- 1 cartof mediu
- 1 ceapa medie
- 1 legatura mica de patrunjel
- sare
- ardei boia
Cum preparam Supa crema de dovlecei
- Mai intai curatam ceapa si cartoful. Zucchini nu este nevoie sa il curatam de coaja.
- Taiem ceapa si cartoful in 4, adaugam 2 cani de apa si le punem la fiert pana cand cartoful este aproape fiert.
- Adaugam dovleceii taiati cuburi si mai lasam la fiert inca 10-12 minute.
- Adaugam patrunjelul si scurgem jumatate din apa in care au fiert legumele.
- Cu ajutorul unui blender vertical pasam legumele si potrivim supa cu sare si daca doriti si cu piper.
Servim supa cu crutoane si presaram ardei boia. Pofta buna!
Va recomand si supa crema de linte, preferate fetei mele.