Ciorba de burta prefiarta

Desi majoritatea fug de burta prefiarta, mie imi place ca se gateste foarte repede, iar ciorba iese foarte gustoasa. Ciorba de burta prefiarta este pentru cei ce sunt in criza de timp o optiune. Si una extrem de gustoasa.
Ingrediente:
- 1 kg burta prefiarte
- 1 -2 oase de porc
- 5 galbenusuri
- 400 g smantana
- 1 morcov mare
- 1 pastranac mare
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- otet
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
- ardei boia optional
Mod de preparare ciorba de burta prefiarta.
Mai intai punem la fiert pastranacul curatat si taiat in 2 ci cele 2 cepe intregi ( curatate de coaja bineinteles ) impreuna cu oasele de porc. Indicate sunt oasele de vita, dar daca nu avem, iese foarte gustoasa si cu oase de porc. Adaugam si piperul boabe si foi de dafin si lasam 30-35 de minute sa fiarba la foc iute.
Scoatem oasele de porc si legumele fierte, strecuram zeama sa nu mai ramana boabe de piper si punem din nou zeama impreuna cu oasele de porc la fiert ( fara legume).
Adaugam burta si lasam la fiert 40 de minute.
Morcovul il dam pe razatoarea mare si il calim in ulei incins. Il adaugam in ciorba inainte cu 10 minute sa stingem focul. Cand este gata, o lasam 15 minute deoparte sa se racoreasca putin.
Amestecam smantana cu galbenusurile intr-un bol mare si cu polinicul adaugam usor ciorba si amestecam continuu sa aducem smantana la aceeasi temperatura ca si ciorba. Cam 3-4polonice de ciorba sunt suficiente. Apoi punem usor cu polonicul din smantana in ciorba si amestecam continuu sa nu se branzeasca. O dregem dupa gust cu otet si sare.
Pofta buna! Iese o ciorba de burta prefiarta foarte gustoasa!