Ciorbe/Supe

Ciorba de broccoli cu carne de porc

Ciorba de broccoli cu carne de porc

Ciorba de broccoli cu carne de porc este foarte gustoasa, satioasa si sanatoasa. Se stie despre broccoli ca este una dintre cele mai sanatoase legume. Secretul este sa nu fie gatit mai mult de 7-10 minute. De aceea, la supa il vom pune in ultimele minute. Am scris mai multe despre beneficiile consumului de broccoli in acest articol.

Bine de stiut

  • Broccoli este o leguma extrem de sanatoasa care trebuie gatita putin timp pentru a-si pastra proprietatile nutritionale.
  • Optional. Folositi legume dupa placul vostru. Se pot folosi cartofi, broccoli, ardei gras, ciuperci, telina, dovlecel.
  • Inlocuiri. Carnea de porc se poate inlocui cu carne de pui.
  • Reteta usoara. O reteta usoara, ce nu necesita mult timp pierdut pe langa ea,  cu ingrediente relativ usor de procurat, aceasta ciorba este senzational de gustoasa.

 

Ingrediente:

  • 1 broccoli 
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 400 g carne de porc
  • 2 litri de apa
  • 50 ml ulei
  • 100 g smantana
  • frunze de leustean sau de telina
  • sare
  • sare/ zeama de lamaie

Cum preparamCiorba de broccoli cu carne de porc

1.Mai intai curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

2.Punem morcovi la calit in ulei in oala in care vom face ciorba, ii lasam 5-6 minute la calit si adaugam si carnea de porc taiata cubulete mici. Lasam pe foc pana cand carnea incepe sa se albeasca, aproximativ 10 minute. Adaugam apa si cartofii taiati cuburi si acoperim cratita cu un capac. Lasam la fiert aproximativ 30 de minute.

3.Verificam daca sunt fierti cartofii si carnea si daca sunt gata, adaugam broccoli despartit in manunchiuri mici. Potrivim de sare si mai lasam inca 5 minute pe foc. La final adaugam verdeata tocata marunt.

4.Lasam ciorba 5 minute la racorit apoi pregatim smantana. Punem smantana intr-un bol mare si adaugam in fir subtire 3-4 polonice de ciorba. Amestecam bine si apoi facem invers: punem cate un polonic din amestecul cu smantana in oala cu ciorba. Dar tot in fir subtire si amestecand continuu.  Potrivim ciorba cu zeama de lamaie. Pofta buna!

 

 

Am facut  si o alta ciorba cu broccoli si piept de pui, dar fara cartofi si dreasa cu smantana. A fost la fel de gustoasa ca aceasta. Aveti reteta ei aici .

Va mai sugerez si aceasta tarta cu broccoli, este foarte gustoasa si in familia mea are mare succes. De fapt, orice tip de tarta este apreciat de ai mei 🙂

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker