Ciorba de fasole verde cu afumatura

Ciorba de fasole verde cu afumatura
Ciorba de fasole verde cu afumatura este una dintre cele mai gustoase preparate cu fasole verde. Desi ne place si salata de fasole verde, si fasole verde pane, sincer va spun ca aveam tare pofta de o ciorbita cu afumatura si pastai de fasole, asa cum le zicem noi in sudul tarii. Iar afumatura ii da un gust foarte bun.
Cateva sfaturi!
- Folosim scarita afumata sau orice alt tip de afumatura, insa avem grija sa nu fie grasa.
- Mai intai dam intr-un clocot scarita afumata pentru a indeparta orice tip de impuritati, apoi schimbam apa si preparam ciorba.
- Fasole verde. Pentru aceasta ciorba se poate folosi atat fasole verde proaspata, cat si fasole verde congelata. Daca folosim fasole verde congelata, atunci o adaugam in ciorba spre finalul procesului de gatire caci fierbe foarte repede.
Ingrediente:
- aprox. 700-800 gr scarita afumata
- aprox. 250-300 gr fasole verde
- 1 ceapa mare
- 3-4 cartofi
- 2-3 linguri pasta de tomate
- optional: 1 cana de bors
- sare
- patrunjel + marar verde
- un praf de cimbru uscat
Cum preparam Ciorba de fasole verde cu afumatura
1.Mai inati feliem scarita afumata si o punem pe foc pana cand da in clocot, aproximativ 20 de minute.
2.Schimbam apa si punem din nou scarita la fiert pentru 20-25 de minute, timp in care pregatim legumele.
3.Adaugam ceapa tocata marunt si fasolea verde curatata de capete si taiata de marimea dorita. Lasam din nou la fiert pentru 15 minute si adaugam si acrtofii taiati cuburi.
4.Adaugam pasta de tomate si mai lasam inca 20 de minute la fiert. Inainte cu 10 minute sa stingem focul ciorbei, adaugam si borsul.
La final adaugam si verdeata. Pofta buna!
Va recomand si mancarea de fasole verde cu afumatura.