Ciorba de burta

Ciorba de burta
Ciorba de burta este o ciorba foarte gustoasa si foarte usor de preparat daca gasesti burta prefiarta. Ideal ar fi sa folositi si oase de vita pentru un plus de gust. Eu aveam la congelator si a fost minunat caci le pastrasem special pentru ciorba de burta.
Ingrediente:
- burta prefiarta congelata
- 1-2 oase de vita
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 pastranac
- 50 ml ulei
- 200 g smantana
- 4 galbenusuri
- 1 gogosar murat
- sare
- otet
- 10-15 boabe de biper
- 4-5 foi de dafin
Mod de preparare.
1.Mai intai punem la fiert oasele de vita impreuna cu ceapa lasata intreaga, cu telina si pastranacul,boabele de piper . Spumam atunci cand este nevoie. Dupa 30-35 de minute, strecuram supa rezultata caci o vom refolosi pentru ciorba, iar carnea de pe oasele fierte o taiem cubulete.
2.Punem supa din nou la fiert impreuna cu fasiile de burta si cu cubuletele de carne, adaugam si foile de dafin. Lasam la fiert inca 40-45 de minute.
3.Dam morcovii pe razatoarea cu ochiur mari si ii calim in ulei incins.
4.Adaugam si morcovii caliti in ciorba si gogosarul murat taiat cubulete mici si mai lasam la fiert inca 10 minute. Potrivim de sare si otet.
5.Cand este gata ciorba, o lasam la racit 10 minute. Intre timp amestecam galbenusurile cu smantana intr-un bol incapator. Punem in fir subtire 2-3 polonice din ciorba peste amestecul de smantana si amestecam bine. Luam apoi cu polonicul si, tot in fir subtire, adaugam din amestecul cu smantana in ciorba pana cand il punem pe tot. Astfel evitam ca ciorba noastra sa se „branzeasca”. Pofta buna!
O alta ciorba foarte gustoasa, tot din categoria ciorbelor ” albe”, este ciorba radauteana – https://farfuria-cu-gust.ro/ciorba-radauteana-cu-carne-de-curcan/