MancaruriPuiRetete internationale

Quesadilla de pui

Quesadilla de pui

Quesadilla de pui este un sortiment de mancare de origine mexicana ce se prepara cu diverse branzeturi, carne si uneori legume. Pentru quesadilla avem nevoie de tortilla – lipie mexicana pe care o umplem cu carne de pui, de vita si branza. Eu am gasit lipiile de tortilla la Profi sau la Lidl. Cand nu gasesc in comert, fac eu acasa dupa reteta aceasta.

Sfaturi!

  • Poti folosi carne de pui ramasa de la gripturi sau de la gratar pe care o rupi in fasii mici. Eu am folosit carne de pui pentru kebab deja preparata de la Lidl.
  • Rade branza sau cascavalul. Pentru a se topi perfect, este nevoie sa dam pe razatoare cascavalul folosit. Este indicat sa folosim branza cheddar.
  • Gateste la foc mic. Quesadilla se poate coace intr-o tigaie antiaderenta sau pe grill. Insa la foc mic pentru a evita arderea tortillei pe exterior.
  • Carnea de pui. Pieptul de pui si pulpele sunt pline de proteine. Folositi fasii mici de pui gatit.
  • Inlocuiri. Carnea de pui se poate inlocui cu carne de vita sau cu amestec de vita si porc.
  • Legume. Pentru o quesadilla savuroasa este nevoie sa folosim si cateva legume. Se poate folosi ceapa rosie, ardei gras, frunze de salata sau de spanac, boabe fierte de fasole sau de porumb, avocado sau ciuperci.
  • Condimente. Se poate folosi pudra de chili, pudra de usturoi, ardei boia si sare, insa toate dupa gust si preferinte.
  • Toppinguri. Quesadilla se poate servi cu iaurt grecesc simplu, felii de ceapa rosie murata, guacamole sau divese sosuri din comert.

Ingrediente:

  • 3 lipii de tortilla
  • 300 gr carne de pui maruntita
  • 5-6 frunze de salata verde/ 12-14 frunze de spanac
  • 200 gr cascaval razuit
  • 1 ceapa rosie mare
  • 7-8 rosii cherry
  • sare
  • piper
  • ardei boia

Mod de preparare.

  1. Ceapa taiata rondele se gateste cateva minute pe ambele parti pe tigaia grill sau pe orice tigaie antiaderenta stropita cu ulei.
  2. Intr-un bol amestecam carnea de pui cu sare, piper si ardei boia.
  3. Pe fiecare lipie adaugam cascaval razuit, frunza de salata spalata si uscata, carne de pui, felii de rosii cherry si rondele de ceapa si inca un strat de cascaval. Pliem lipia in doua.
  4. Ungem o tigaie cu ulei si coacem quesadilla timp de 4-5 minute pe fiecare parte la foc mic spre mediu. Se prepara perfect si la grill.
  5. Cand sunt gata le taiem pe jumatate si servim cu diverse sosuri. Pofta  buna!
  • Daca va ramane din quesadiila, se pastreaza cateva zile la frigider acoperita cu folie alimentara, incalziti la microunde cand aveti nevoie.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

56 − 51 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker