Tigaie rapida cu chiftelute si cartofi
Tigaie rapida cu chiftelute si cartofi – o mancare extrem de gustoasa si de usor de preparat. Mai ales atunci cand avem o mana de carne tocata. Am folosit 300 de grame de carne tocata, putina. Ai mei au servit aceasta mancare cu ketchup.
Util!
- Este suficienta o cantitate mica de carne tocata pentru a prepara aceasta tigaie.
- Nu este nevoie sa adaugam cartof in compozitia de chiftele deoarece avem in tigaie.
- Dupa ce se prajesc suficient chiftelele, acestea se scot pe un platou si se adauga cartofii in acelasi ulei. Readucem si chiftelutele deasupra cartofilor pentru un plus de gust.
- Se acopera tigaia cu un capac in timpul prajirii cartofilor, iar acestia vor fi moi, nu crocanti.
- Aceasta este o reteta rapida pentru care sunt necesare doar cateva ingrediente.
Ingrediente:
- 300 gr carne tocata
- 1 ou
- 1 ceapa mica
- 1 lingura pasta de tomate
- 2-3 cartofi
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare.
1.Mai intai preparam chiftelutele. Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa tocata cat mai marunt, oul, pasta de tomate, sare si piper si amestecam bine. Formam chiftelute rotunde, mai mari decat perisoarele.
2.Prajim chiftelele in ulei incins.
3.Scoatem chiftelele pe un platou si adaugam in acelasi ulei cartofii taiati dupa preferinta. Readaugam deasupra cartofilor chiftelele, acoperim tigaia cu un capac si lasam la prajit. Din cand in cand amestecam in tigaie.
4.La final adaugam sare, piper si usturoiul tocat marunt si amestecam. Scoatem cartofii si chiftelele pe un platou si presaram patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!
One Comment