Ciorba de perisoare cu telina
Ciorba de perisoare cu telina
Ciorba de perisoare cu telina, mai multa telina i-a dat un gust foarte bun. Iar ciorba de perisoare este preferata noastra. Inainte puneam orez prefiert in compozitia de carne pentru a evita ca perisoarele sa se desfaca in oala. Acum am adaugat orez in ciorba. Asa facea mama, in ciorba de perisoare adauga orez.
Sfaturi pentru ciorba de perisoare cu telina !
- Dam mainile prin amestec de ulei amestecat cu otet cand formam perisoarele si apoi le adaugam in ciorba.
- Cand incep sa fiarba, perisoarele se ridica la suprafata ciorbei.
- Inainte sa adaugam perisoarele in ciorba, adaugam o ceasca de apa rece pentru a evita ca ciorba sa fiarba in clocot cand adaugam perisoarele. Asa ne asiguram ca nu se vor desface perisoarele.
- Reteta usoara. Ciorba de perisoare se prepara usor si rapid.
Ingrediente:
- 600 gr carne tocata
- 1 ceapa
- 1/2 telina
- 1 ardei kapia
- 100 gr orez
- 1 ou
- 3 linguri pasta de tomate
- sare
- sare de lamaie
- marar
- patrunjel
Mod de preparare.
1.Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la fiert. O lasam 15 minute si adaugam ardeiul, telina si orezul si le lasam inca 20 de minute la fiert apoi adaugam pasta de tomate. De obicei foloseam doar 1-2 felii de telina, insa de data asta am pus mai multa si i-a dat un gust deosebit de bun ciorbei mele.
2.Dupa inca 10 minute adaugam o ceaca de apa sa nu clocoteasca ciorba si adaugam perisoarele. Pentru perisoare amestecam carnea tocata cu 1 ou mare si un praf de sare. Punem intr-o farfurie adanca otet si ulei in proportie de 1:1. Trecem palmele prin acest amestec si formam perisoarele pe care le adaugam in ciorba.
3.Pe masura ce incep sa fiarba perisoarele se ridica la suprafata. Mai lasam 25 de minute la fiert si adaugam verdeata, potrivim de sare si sare de lamaie sau zeama de lamaie. Pofta buna!