Ciorba de porc cu varza acra sau ciorba”de zdrente”
Ciorba – specialitate a soacrei mele, ciorba ” de zdrente” cum ii zice ea, se poate face fie cu varza acra, fie cu varza dulce, dar este foarte gustoasa. Eu am facut- o putin diferita de a ei, am adaugat smantana. Oricum ar fi, este foarte- foarte gustoasa.
Ingrediente:
- oase/coasta/carne de porc
- 6-8 frunze de varza
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1/2 telina
- 3 linguri pasta de tomate
- 200 g smantana
- 1 litru zeama de varza
- leustean
Mod de preparare ciorba de porc cu varza acra.
1.Punem oasele sau carnea de porc la fiert pentru 20 de minute si spumam cand incepe sa dea in fiert.
2. Adaugam ceapa si varza tocata marunt, acoperim cratita si lasam 30-35 de minute la fiert.
3. Adaugam legumele tocate cuburi, pasta de tomate si zeama de varza, acoperim din nou si lasam la fiert pana cand toate legumele si carnea sunt fierte ( aprox. 30 de minute).
4. Adaugam leusteanul si daca mai este nevoie, puteti adauga un praf de sare.
5. Luam cratita cu ciorba de pe foc si o lasam 10 minute sa se racoreasca putin.
6. Smantanao punem intr-un bol incapator si turnam 3-4 polonice de ciorba in fir subtire peste ea. Amestecam continuu.
7. Luam cu polonicul din bolul cu smantana si turnam in fir subtire in ciorba amestecand in acelasi timp. Astfel smantana nu se ” branzeste” in ciorba. Pofta buna!
Pare ff buna. Cu afumatura sau proaspete ?
Se poate face si cu afumatura si iese si mai gustoasa, dar eu am facut cu carne proaspata. Oricum ar fi, este foarte gustoasa!