Ciorba de perisoare cu smantana

Ciorba de perisoare cu smantana
Ciorba de perisoare cu smantana este facuta in stilul ciorbei a la grec. Este o ciorba gustoasa, satioasa si usor de preparat.
Ingrediente:
- 500 g carne tocata porc
- 150 g orez
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 ou
- 4-5 linguri pasta de tomate / bulion
- 50 ml ulei
- 100 g smantana
- leustean
- patrunjel
- sare
- sare de lamaie
Mod de preparare.
1.Tocam ceapa julienne, morcovul il dam pe razatoarea cu chiuri mari, iar ardeiul il tocam cubulete. Le calim impreuna doar pana se patrund putin, 7-8 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa si lasam la fiert aproximativ 20 de minute.
2.Pregatim intre timp perisoarele: punem orezul pentru 10 minute in apa clocotita si lasam la foc mic sa fiarba.
3. Jumatate din orez il amestecam cu carnea tocata, cu ou si cu patrunjel verde tocat marunt. Formam perisoare pe care le punem usor in ciorba. Restul de orez prefiert il adaugam si pe el in ciorba. Acoperim ciorba cu un capac si o lasam la fiert inca 25-30 de minute.
4. La final adaugam leusteanul, sare si sare de lamaie dupa gust. Dupa ce-i stingem focul ciorbei, o dam deoparte. Punem smantana intr-un bol incapator si o diluam cu 2 polonice de ciorba fierbinte. Apoi turnam smantana in ciorba in fir subtire si amestecam in acelasi timp sa nu se ” branzeasca”.
Daca totusi preferi ciorba clasica de perisoare, iata reteta aici – https://farfuria-cu-gust.ro/ciorba-de-perisoare-3/