Ciorba de pui cu smantana
Ciorba de pui cu smantana
Ciorba de pui cu smantana este o ciorba foarte gustoasa. Am preparart-o cu carne de pui de curte, intai am prefiert carnea de pui, apoi am taiat-o in fasii si am facut ciorba. La final am adaugat smantana, dar se poate adauga si un cubulet de branza topita.
Sfaturi utile:
- Se poate folosi carne de pui de curte sau carne din comert. Carnea de pui de curte fierbe mai greu, asa ca eu am prefiert-o si am adaugat-o apoi in ciorba. Nu voiam nici sa iasa prea grasa ciorba, asa ca supa in care a fiert carnea am racit-o, am pus-o in pungi pentru gheata si am bagat-o la congelator. O voi folosi la prepararea altor supe.
- La finalul procesului de gatire, se adauga smantana. Aceasta poate fi inlocuita cu un cubulet de branza topita. Am facut ciorba cu branza topita si este foarte gustoasa.
- Culoarea galbena frumoasa a ciorbei este data de morcovul calit.
- Se pot adauga si alte legume, in functie de preferinte si de ce are fiecare prin frigider 🙂
Ingrediente:
- carne de pui
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1/2 dovlecel
- 30 ml ulei
- sare
- piper
- 150 gr smantana
Mod de preparare.
1.Mai intai fierbem carnea de pui, apoi o taiem sau o rupem in fasii.
2.Calim morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici impreuna cu carnea in ulei incins pentru 10-12 minute.
3.Adaugam 1-2 cani de apa si ceapa tocata cubulete, apoi acoperim oala si lasam la fiert 20 de minute.
4.Adaugam dovlecelul taiat cubulete, sare si piper si mai lasam la fiert inca 20 de minute.
5.La final lasam ciorba la racorit 8-10 minute. Amestecam smantana cu 2-3 polonice de ciorba turnate in fir subtire. Luam apoi din amestecul de smantana si turnam in fir subtire inapoi in ciorba. Puteti adauga si verdeata daca doriti. Pofta buna!