Supa cu ciuperci si carne de pui
Supa cu ciuperci si carne de pui
Supa cu ciuperci si carne de pui este o supa foarte gustoase ce se pregateste destul de rapid. Reteta este una de origine ruseasca, ei pun aproape in orice supa branza topita. De aici si culoarea frumoasa si nici nu exista riscul sa se „branzeaca” supa noastra. Un gust aparte, nemaipomenit de gustos.
Pentru Supa cu ciuperci si carne de pui
- Se pot folosi ciuperci proaspete sau ciuperci conservate. Daca folosim ciuperci proaspete, le curatam de palariile de pojghita alba si de lamele.
- Ciupercile reprezinta un aliment sanatos, usor de digerat si care se prepara rapid.
- Orice parte din pui se poate folosi pentru aceasta supa. Carnea se poate lasa cu os sau se poate rupe in fasii.
- Supa nu se branzeste si capata o culoare frumoasa si un gust deosebit dat de branza topita.
Ingrediente:
- carne de pui
- 4-5 ciuperci champignon
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 2-3 cartofi
- 1 catel mare de usturoi
- 20 gr branza topita
- 30 ml ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare.
1.Mai intai punem carnea de pui la fiert. Dupa ce fierbe o puteti desprinde in fasii de pe os.
2.Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici, iar ceapa o tocam marunt. Le calim impreuna in ulei incins.
3.Adaugam ciupercile curatate si taiate cubulete peste amestecul de morcovi si mai lasam inca 5-7 minute la calit.
4.Adaugam supa de la carnea de pui fiarta si cartofii taiati cubulete. Adaugam si catelul de usturoi tocat marunt si lasam 15 minute la fiert.
5.Adaugam carnea fiarta impreuna cu branza topita si mai lasam 7-8 minute la fiert.
6.La final adaugam sare, piper si verdeata tocata marunt. Pofta buna!
Va sugeram si ciorba de pui cu broccoli, o alta supa gustoasa si deosebita.
3 Comments