Ciorbe/Supe

Ciorba de rosii cu dovlecei

Ciorba de rosii cu dovlecei

Ciorba de rosii cu dovlecei este o ciorba usora, de vara cu multe rosii proaspete. Bunica mea o facea cu taietei de casa, un deliciu. Si noua ne place cu taietei de casa, insa atunci cand sunt in criza de timp, apelez si la fideaua din comert.

  • Ingrediente simple. Această rețetă necesită ingrediente de bază pe care le puteți cumpăra de la orice magazin, piata sau le aveti chiar in gradina proprie: ceapa, rosii, dovlecei, morcovi, ardei.
  • Rețetă flexibilă. Fiind o ciorba de legume, puteti jongla cu ingredientele dupa preferintele voastre.
  • Dovleceii se pun cat mai la finalul procesului de gatire, acestia gatindu-se foarte rapid.

Ingrediente: 

  • 1,5 kg rosii
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi 
  • 50 ml ulei
  • fidea
  • sare
  • 1 lingura de Bors Magic
  • patrunjel/ leustean verde

Mod de preparare.

1.Mai intai dam morcovii pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim morcovul in ulei incins.

2.Adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul si mai lasam la calit 5-6 minute.

3.Adaugam rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari si lasam la fiert 20-25 de minute. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 cani de apa.

4.Adaugam dovlecelul curatat de coaja si taiat cuburi si fideaua si mai lasam 10 minute la fiert.  Eu am avut fidea subtire, daca folositi taietei grosi sau taietei de casa, ii puneti odata cu rosiile caci fierb mai greu.

5.Adaugam sare si bors, amestecam si adaugam verdeta. Stingem focul ciorbei. Pofta buna!

Va sugerez sa incercati si ciorba de rosii cu galuste sau ciorba de pui cu taietei de casa.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 2 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker