Ciorbe/Supe

Ciorba de rosii cu taietei de casa

Asta-i ciorba pe care o pregatea bunica mea, Patriţa, cara cand mergeam la tara. Rosii si taietei de casa. Uneori mai taia si cate un pui si iesea cea mai buna ciorba. Pentru mine si acum, asta-i cea mai buna ciorba de vara.

Ingrediente:

  • 2 kg rosii
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 4-5 cartofi
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • patrunjel
  • peustean
  • sare
  • zeama de lamaie

Mod de preparare ciorba de rosii cu taietei de casa.

Mai intai tocam ceapa, ardeiul si morcovul si le punem intr-un litru de apa la fiert. Le lasam 15 minute, apoi adaugam cartofii si mai adaugam apa. Mai lasam inca 20 de minute sa fiarba.

Pentru taietei punem faina intr-un bol, cu aproximatie 100 de grame de faina trebuie, uneori eu pun 4 linguri, nu mai cantaresc. Adaugam oul, un praf de sare si framantam un aluat tare, nelicpicios. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem o foaie cat de subtire se poate pe care o rulam si taiem cat putem de subtiri taieteii. Ii rasfiram si ii punem in ciorba odata cu rosiile date pe razatoarea mare.

Lasam sa fiarba si taieteii, aprox. 25 de minute, potrivim cu sare, zeama sau sare de lamaie, ce aveti. Adaugam si patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 − 23 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker