Ciorbe/SupeSupa crema

Supa crema de dovleac cu telina

Supa crema de dovleac cu telina

Supa crema de dovleac cu telina, cartofi si ceapa am facut de data asta. Fetita mea este fan supa crema, asa ca incerc sa variez putin legumele din care o prepar. Supa crema de dovleac este foarte gustoasa, sanatoasa si foarte hranitoase.

Bine de stiut!

  • Este suficient sa folosim 1/2 de dovleac mic pentru supa crema sau chiar mai putin daca avem un dovleac mare. Eu l-am cantarit si am folosit 300 de grame de dovelac.
  • Restul de dovleac se poate face o placinta sau se poate razui si se pastreaza la congelator. La frigider se poate pastra cateva zile.
  • Eu am avut un dovleac placintar mare, din ala lunguiet si l-am inpartit in 4. O parte a ajuns supa crema, alta parte o placinta cu foi de casa, iar restul la congelator.
  • Servim supa crema de dovleac cu crutoane. Crutoanele le putem face noi acasa foarte rapid sau le putem cumpara. Eu am ales sa le fac acasa din 4-5 felii de paine feliata.

Ingrediente:

  • aprox. 300 gr dovleac
  • 1 telina mica/ medie
  • 1 ceapa mare
  • 2 cartofi medii
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • + 4-5 felii de paine, ulei de masline, sare, piper, ardei boia pentru crutoane

Cum preparam supa crema de dovleac cu telina

1.Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem cuburi mari. La fel procedam si cu cartofii si cu telina, le curatam de coaja si le taiem cuburi mari. Ceapa o taiem in 4. Punem toate legumele la fiert pana cand sunt fierte suficient si putem introduce cu usurinta furculita in ele. Nu fierb greu, ci destul de rapid.

2.In timpul in care legumele fierb pregatim crutoanele. Taiem feliile de paine in cubulete mici si le punem in vasul de yenna.  Presaram un praf de sare, ardei boia si piper si stropim cu ulei de masline. Dam crutoanele la cuptor 10 minute pana cand devin crocante.

3.Dupa ce fierb legumele, scurgem o parte din apa si le pasam cu ajutorul blenderului sau al mixerului vertical.

4.Mai adaugam o cana de apa, daca este nevoie, adaugam sare, piper si mai punem 7-10 minute la fiert. Pofta buna!

Servim supa crema de dovleac cu crutoane.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker