Ciorbe/SupeVita

Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta este o ciorba foarte, foarte gustoasa. Ideal este sa taiem carnea in cubulete pentru a fierbe cat mai repede. Uneori fierbe foarte greu, dar daca o taiem cubulete va fierbe mai usor. Pentru a face ciorba nu iti trebuie prea mult timp si nici prea multa indemanare. Este un fel de mancare foarte frecvent intalnit in bucatariile romanilor indiferent ca este de pui, de porc, de vita sau de legume. Mai nou si in bucataria mea 🙂

Carnea de vita, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, este si o sursa excelenta de proteine si creatina ( motiv pentru care este foarte indicata pentru sportivi si in dietele de slabire).

Ingrediente:

  • 500 g carne de vacuta
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 telina
  • 1 pastranac
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • sare
  • leustean verde
  • 300 ml bors

Mod de preparare.

1.Mai intai taiem carnea in cubulete si o punem la fiert. O lasam sa dea in cateva clocote si o spumam.

2.Adaugam ceapa, pastranacul si morcovii tocate, acoperim cratita si lasam la fiert inca 20-25 de minute.

3.Adaugam pasta te tomate, borsul, telina tocata cubulete si dovlecelul dat pe razatoare si mai lasam la fiert inca 15 -20 de minute. La final potrivim ciorba de sare si adaugam leusteanul verde tocat marunt.

Este o ciorba foarte gustoasa. Pofta buna!

O alta ciorba foarte gustoasa, care noua ne place foarte mult este ciorba radauteana.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker