Ciorba de fasole cu muschi afumat

Ciorba de fasole cu muschi afumat
Ciorba de fasole cu muschi afumat este foarte gustoasa. Iubesc ciorba de fasole, insa neaparat cu afumatura fie ea costita, kaiser sau muschi. Esential este sa nu fie grasa acea afumatura. Imi place sa prajesc afumatura inainte sa o adaug in ciorba, schimba total gustul acesteia.
Cateva sfaturi
- Dupa ce fasolea da intr-un clocot, schimbam apa in care a fiert cu una proaspata. Stiu din batrani ca acea apa este toxica.
- Daca lasam fasolea la inmuiat peste noapte, atunci schimbam apa in care a stat la inmuiat cu apa proaspata cand o punem la fiert.
- Calim ceapa impreuna cu pasta de tomate si o adaugam in ciorba.
- Aromatice. Ciorba de fasole imi place neaparat cu cimbru. Este deosebita si foarte gustoasa. Incercati!
- Afumatura. Putem folosi kaiser, costita, muschi pe care le prajim inainte.
Ingrediente:
- 400 gr fasole
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei kapa/ gras
- 3 linguri pasta de tomate
- 400-450 gr muschi afumat
- 50 ml ulei
- sare grunjoasa
- cimbru uscat
- patrunjel / leustean verde
Cum preparam Ciorba de fasole cu muschi afumat
1.Mai intai punem fasolea la fiert si dupa ce da in clocot ii schimbam apa. Punem din nou fasolea la fiert in suficient de multa apa, acoperim oala si lasam fasolea la fiert timp de 30 -35 de minute.
2.Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in ulei incins. Adaugam pasta de tomate peste ceapa, mai lasam 1-2 minute la gatit apoi adaugam amestecul cu ceapa in ciorba noastra. Adaugam si morcovii razuiti pe razatoarea cu ochiuri mari. adaugam sare si cimbru uscat. Lasam in continuare ciorba la fiert pentru 15-20 de minute.
3.Taiem in cubulete muschiul afumat si il prajim in ulei incins. Il adaugam in ciorba si adaugam si ardeiul taiat cubulete. Lasam in continuare ciorba la fiert pentru inca 15-20 minute.
La final adaugam patrunjel sau leustean verde tocat marunt. Pofta buna!
Va recomand si fasolea batuta cu ceapa si usturoi verde