Ciorbe/SupeVita

Ciorba de vitel cu smantana

Ciorba de vitel cu smantana

Ciorba de vitel cu smantana este o ciorba foarte gustoasa si satioasa. Carnea de vitel este frageda si se gateste rapid, mult mai rpaid decat cea de vita. In plus, taiem carnea bucatele mici pentru a ajuta si mai mult gatirea rapida a acestora.

Sfaturi!

  • Inainte de a gati carnea de vita, aceasta trebuie lasata la temperatura camerei aproximativ 2 ore.
  • Carnea de vita este o excelenta sursa de proteine.   100 de gr de carne de vita contine aproximativ 20 de gr de proteine, acesta fiind unul dintre motivele pentru care sportivii o prefera.
  • Carnea de vitel se gateste mai rapid, insa aceasta poate fi inlocuita cu carne de vita. In cel din urma caz, carnea va fierbe mai greu, insa ciorba va fi la fel de gustoasa.
  • Folosim rosii proaspete cat mai coapte. Acestea se pot inlocui cu 3-4 linguri de pasta de tomate.
  • Reteta usoara. Ca orice alta ciorba, si ciorba de vitel se prepara usor, cu legume dupa gust.

Ingrediente:

  • aprox. 500-600 gr carne de vitel
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 felie de telina 
  • 2 cartofi mari
  • 10-15 rosii cherry
  • 150 gr smantana
  • 50 ml ulei
  • sare
  • zeama de lamaie
  • marar verde

Cum preparam Ciorba de vitel cu smantana

1.Mai intai dam morcovii pe razatoarea cu ochiuri mari si ii calim in ulei incins.

2.Adaugam ceapa tocata marunt si carnea de vitem taiata cubulete de marimea rosii cherry. Le lasam impreuna sa se caleasca inca 4-5 minute, pana cand carnea se albeste pe toate partile.

3.Adaugam 2-3 cani de apa si lasam ciorba la fiert 25- 30 de minute.

4.Adaugam cartofii, ardeii, telina tocate cubulete si rosiile cherry taiate prin 2 daca sunt mai maricele sau lasate intregi daca sunt mai mici.

5.Lasam inca 30-35 de minute la fiert si mai completam cu apa cand este cazul.

6. Cand este suficientd e gatita ciorba o lasam la racorit 10 minute, adaugam apoi mararul si punem smantana intr-un bol. Adaugam in fir subtire 2 polonice de ciorba peste smantana si amestecam bine. Transferam apoi smantana in oala cu ciorba tot in fir subtire si amestecam bine sa nu se branzaeasca. Insa fiti fara grija, nu se va branzi daca smantana este foarte bine diluata si ajunge la temperatura ciorbei. Pofta buna!

Va recomand si tocana de vitel.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 3

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker