Ciorba de pui cu smantana
Ciorba de pui cu smantana
Ciorba de pui cu smantana este o ciorba foarte gustoasa si satioasa. Se prepara usor si mananca pana si mofturosii mici.
Cateva sfaturi
- Calim initial morcovul razuit pentru a da culoarea galbuie ciorbei.
- Putem adauga orice parte din pui la ciorba. Eu am facut doar cu piept de pui, insa se poate adauga si copanele, pulpite, costite sau ce doriti.
- Legume adaugam dupa gust, putem jongla cu ele cum dorim ca doar facem ciorba. Mie imi place sa adaug si albitura in ciorba( pastranac sau telina).
Ingrediente:
- 2 buc piept de pui
- 1 morcov mare
- 3-4 cartofi
- 1 ardei kapia
- 1 pastranac
- 50 gr mazare fiarta
- 50 gr orez
- 4-5 linguri de ulei
- 150 gr smantana
- frunze de patrunjel/ telina
- sare
Cum preparam ciorba de pui cu smantana
1.Mai intai curatam morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem morcovul razuit impreuna cu pieptul taiat cuburi si cu uleiul la calit. Le lasam 8-10 minute la calit, sau pana cand pieltul de pui devine albicios.
2.Adaugam 3-4 cani de apa, cartofii taiati cuburi si orezul si lasam ciorba la fiert 30-35 de minute. La mine a fiert rapid carnea ca am avut piept de pui din comert. Daca aveti carne de pui de curte, atunci trebuie lasata mai mult timp la fiert.
3.Adaugam ardeiul si pastranacul tocate cuburi, mazarea si mai lasam ciorba inca 20 de minute la fiert. Potrivim ciorba de sare si o dam deoparte timp de 10 minute, nu adaugam smantana in ciorba fierbinte.
4.Punem smantana intr-un bol incapator si adaugam in fir subtire 2 polonice de ciorba. Amestecam bine in acet timp. Turnam apoi amestecul de smantana in ciorba tot in fir subtire si amestecam continuu. Astfel ciorba noastra nu se va branzi. Adaugam si patrunjelul verde tocat marunt. Putem adauga si zeama de lamaie dupa gust. Pofta buna!