Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde
Ciorba de fasole verde este o ciorba de vara cu multe legume proaspete. Este foarte gustoasa si satioasa!
Utile!
- Tecile de fasole fierb mai greu, asa ca se vor adauga in ciorba inca de la inceput. Acestea au un continut scazut de calorii, insa sunt bogate in fibre, proteine, calciu si fier.
- Culoarea rosiatica a ciorbei este data de rosiile calite la inceput, nu am adaugat pasta de tomate.
- Se poate adauga carne de pui sau de porc in ciorba, iar in acest caz carnea se va adauga inca de la inceput pentru a avea timp sa fiarba suficiet.
- Reteta usoara cu multe legume proaspete. Am adaugat teci de fasole, dovlecel, pastranac, morcovi, ceapa si a iesit o ciorba consistenta.
Ingrediente:
- aprox.300 gr teci de fasole
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 rosii mari
- 1 ardei kapia rosu
- 1/2 ardei kapia verde
- 1 dovlecel
- 1 pastranac
- 3-4 linguri de ulei
- leustean verde
- marar verde
- sare
- optional sare de lamaie
Mod de preparare.
1.Mai intai decojim rosiile si le taiem cubulete. Ardeiul rosu si pe cel verde, ceapa si morcovii ii taiem cuburi mici si ii punem in oala impreuna cu rosiile. Adaugam 3- 4 linguri de ulei( este suficient caci rosiile isi vor lasa multa zeama si mai mult vor fierbe legumele) si punem pe foc. Lasam legumele sa fiarba pentru 5-6 minute.
2.Adaugam 1,5 litri de apa fiarta( sau cat doreste fiecare) si tecile de fasole carora le taiem capetele si apoi le portionam in 2 sau in 3. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 20- 25 de minute.
3.Curatam dovlecelul de coaja si il taiem cubulete, la fel si pastranacul si le aduagam si pe acestea in ciorba. Daca mai este nevoie, mai adaugam si apa. Portivim de sare si lasam in continuare la fiert inca 15-17 minute. Adaugam la final si verdeata tocata marunt si sare de lamaie daca dorim. Pofta buna!
2 Comments