Ciorbe/Supe

Ciorba cu naut si afumatura

Ciorba cu naut si afumatura

Ciorba cu naut si afumatura este o ciorba foarte gustoasa, asemanatoare la gust cu ciorba de fasole. Eu am folosit naut prefiert la borcan. Daca folositi naut uscat, acesta trebuie lasat la inmuiat cu cateva ore inainte sa il puneti la fiert,acesta isi va dubla volumul. Fierbe la fel de greu ca fasolea.

Nautul

  • Nautul este un aliment foarte sanatos, bogat in proteine si fibre.
  • Fierbe foarte greu, in aproximativ 50-70 de minute si trebuie lasat la inmuiat pentru aproximativ 12-15 ore si spalat in mai multe ape.
  • Nautul conservat este prefiert si va fierbe mult mai repede, in aproximativ 25-30 de minute va fi gata.
  • Nautul fiert se poate pastra in frigider si pana la 2 saptamani.
  • Se poate adauga naut fiert in orice supe sau salate.

Ingrediente:

  • 400-450 gr costita afumata
  • 1 conserva de naut prefiert/ 400 gr
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 telina mica
  • 1/2 dovlecel
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 30-50  ml ulei
  • frunze de telina
  • sare

Mod de preparare.

1.Mai inati calim ceapa tocata cubulete impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si cu costita afumata. Le lasam la calit pentru 8-10 minute.

2.Adaugam apa, pasta de tomate si nautul prefiert. Acoperim oala cu un capac si lasam 20 -25 de minute la fiert.

3.Adaugam dovlecelul si telina taiate in cubulete si ardeiul taiat julienne. Mai lasam la fiert inca 15 minute. La final potrivim de sare si adaugam verdeata tocata marunt. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 8 = 2

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker