Ciuperci umplute cu carne tocata
Ciuperci umplute cu carne tocata am pregatit pentru pranzul de astazi. Am ales ciuperci cat mai mari si am folosit o mana de carne. Da, o mana. La propriu. Avem nevoie de foarte putina carne, ingredientul principal ramanand ciupercile. Copilului i-au placut tare mult. De cateva ori am prins-o cu nasul in frigider infulecand cate o ciupercuta. Foarte gustoase si foarte usor de preprat.
Insa, ciupercile umplute pot fi servite si pe un platou festiv de aperitive.
Cateva sfaturi!
- Alegem ciuperci cat mai mari pentru umplere. Acestea se vor „strange” in timpul gatirii.
- Optional. Dupa indepartarea coditei ciupercilor, acestea de pot curata de coaja si de branhii. Acest lucru este optional.
- Nu spalam ciupercile decat imediat inainte sa le umplem. Daca vor sta spalate mai mult timp acestea vor absorbi apa.
- Reteta usoara. Ciupercile umplute reprezinta un preparat savuros, dar in acelasi timp si foarte usor de gatit, cu minim de efort.
Ingrediente:
- 1 kg de ciuperci champignon mari
- 200 gr carne tocata
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras mic
- 50 ml ulei
- 1 lingura pasta de tomate
- 20 gr cascaval razuit
- sare
- piper
- oregano
Cum preparam ciuperci umplute cu carne tocata
1.Mai intai calim ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul timp de 7-8 minute. Adaugam carnea si o lasam pana cand se deschide la culoare. Adaugam pasta de tomate dizolvata intr-o ceasca de apa, sare, piper si 2-3 codite de ciuperci tocate marunt. Lasam amestecul acesta la gatit timp de 10-15 minute.
2.Cat timp se gateste carnea, pregatim ciupercile. Le scoatem coditele si le curatam de coaja si de branhii daca consideram necesar ( eu le curat intotdeauna). Spalam ciupercile si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram sare deasupra lor si le umplem cu cate o lingura de amestec de carne. Presaram si oregano.
3.Dam ciuperile la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Inainte cu 2-3 minute sa scoatem ciupercile din cuptor, adaugam deasupra acestora cascaval razuit. Le mai lasam la cuptor 1-2 minute pentru a se topi frumos cascavalul. Pofta buna!