AperitiveMancaruriPorc

Ciuperci umplute cu carne tocata

Ciuperci umplute cu carne tocata

Ciuperci umplute cu carne tocata am pregatit pentru pranzul de astazi. Am ales ciuperci cat mai mari si am folosit o mana de carne. Da, o mana. La propriu. Avem nevoie de foarte putina carne, ingredientul principal ramanand ciupercile. Copilului i-au placut tare mult. De cateva ori am prins-o cu nasul in frigider infulecand cate o ciupercuta. Foarte gustoase si foarte usor de preprat.

Insa, ciupercile umplute pot fi servite si pe un platou festiv de aperitive.

Cateva sfaturi!

  • Alegem ciuperci cat mai mari pentru umplere. Acestea se vor „strange” in timpul gatirii.
  • Optional. Dupa indepartarea coditei ciupercilor, acestea de pot curata de coaja si de branhii. Acest lucru este optional.
  • Nu spalam ciupercile decat imediat inainte sa le umplem. Daca vor sta spalate mai mult timp acestea vor absorbi apa.
  • Reteta usoara. Ciupercile umplute reprezinta un preparat savuros, dar in acelasi timp si foarte usor de gatit, cu minim de efort.

Ingrediente:

  • 1 kg de ciuperci champignon mari 
  • 200 gr carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras mic
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 20 gr cascaval razuit
  • sare
  • piper
  • oregano

Cum preparam ciuperci umplute cu carne tocata

1.Mai intai calim ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul timp de 7-8 minute. Adaugam carnea si o lasam pana cand se deschide la culoare. Adaugam pasta de tomate dizolvata intr-o ceasca de apa, sare, piper si 2-3 codite de ciuperci tocate marunt. Lasam amestecul acesta la gatit timp de 10-15 minute.

2.Cat timp se gateste carnea, pregatim ciupercile. Le scoatem coditele si le curatam de coaja si de branhii daca consideram necesar ( eu le curat intotdeauna).  Spalam ciupercile si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram sare deasupra lor si le umplem cu cate o lingura de amestec de carne. Presaram si oregano.

3.Dam ciuperile la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Inainte cu 2-3 minute sa scoatem ciupercile din cuptor, adaugam deasupra acestora cascaval razuit. Le mai lasam la cuptor 1-2 minute pentru a se topi frumos cascavalul. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 3

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker