Chiftele Tikka Masala
Chiftele Tikka Masala
Chiftele Tikka Masala reprezinta o mancare extrem de gustoasa ce are la baza renumitul condiment de origine indiana Garam Marsala. Am mancat prima data manacare indiana cand am fost in vizita in Budapesta. Langa hotelul nostru era un restauant indian, iar mancarea mirosea atat de bine incat nu am putut sa nu incercam si noi. A fost cea mai gustoasa mancare gustata vreodata, desi era foarte picanta, era foarte, foarte gustoasa. De atunci, printre condimentele din bucataria mea se regaseste intotdeauna si Garam Marsala. De obicei gateam pui cu acest condiment, insa de data asta am incercat chiftelutele si au iesit minunate, atat de gustoasa ca voi mai repeta reteta.
Ingrediente chiftelute:
- 500 gr piept de pui
- 1 ou mare
- 1 ceapa medie
- 2 lingurite pasta de tomate
- sare
- piper
Ingrediente sos:
- 1 ceapa medie
- 1 lingurita pasta de tomate
- 2 linguri de smantana
- 50 ml lapte
- 1 lingurita garam marsala
- sare
- piper
- ardei boia
- patrunjel verde
- marar verde
- 20-30 gr mozzarella razuita
Cum preparam chiftele Tikka Masala
1.Preparam mai intai chiftelutele. Amestecam carnea de pui tocata cu ceapa tocata cat mai marunt, adaugam oul, sare, piper si pasta de tomate. Luam cu lingurita si punem chiftelutele in ulei incins la prajit. Eu nu le-am dat prin faina. Le-am pus direct in tigaie fara sa le mai rotunjesc in mana.
Dupa ce prajim chiftelutele le lasam deoparte si trecem la prepararea sosului.
2. Prajim ceapa in 3-4 linguri de ulei, apoi adaugam pasta de tomate, foarte putina, doar o lingurita, adaugam si o cescuta de apa. Adaugam sare, piper, condimentul Garam Marsala si ardei boia( dulce sau picant in functie de preferintele voastre) si lasam sosul 5-6 minute sa se gateasca. Diluam smantana in lapte si o adaugam peste sosul nostru. Mai lasam inca 4-5 minute la gatit sosul.
Adaugam chiftelutele in sos, adaugam mozzarella razuita si presaram verdeata tocata marunt. Pofta buna!