AperitiveLegumeMancaruriRetete de postRetete internationaleRetete usoare de post

Dovlecei in stil grecesc

Dovlecei in stil grecesc

Dovlecei in stil grecesc sunt deliciosi, apetisanti si se pot servi ca si garnitura pentru friptura sau cu salata greceasca. Exact genul asta de dovlecei am savurat la taverna Nemesis din Kavala intr-una dintre vacantele noastre in Grecia si va spun sincer ca nu ma puteam satura de ei. Atat de simplu preparati si atat de gustosi! Cred ca o parte din vina o avea pozitionarea tavernei pe malul marii.

Bine de stiut!

  • Dovlecelul se gateste rapid, in cateva minute incepe sa se rumenasca.
  • Se poate folosi dovlecel cu coaja, sau cauratat. Daca aveti dovlecei mici, fragezi, ii puteti lasa cu coaja, insa in cazul dovleceilor mai batrani, rcomand curatarea acestora.
  • Putem felia dovlecelul cu ajutorul unei razatori pentru felii subtiri sau cu ajutorul unui cutit, insa avem grija ca feliile sa fie cat mai subtiri.
  • Daca servim fara sos tzatzichi, avem o mancre de post foarte gustoasa.

Dovlecelul

      • Fiindca este bogat in apa, dovlecelul este un bun diuretic, favorizand eliminarea apei din organism. In acest mod, consumul de dovlecel ajuta la buna functionare a rinichilor si ficatului.
      • Dovlecelul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat in gastrite, ulcere si alte afectiuni ale aparatului digestiv.
      • Dovlecelul se poate consuma atat crud cat si gatit in diverse combinatii.  Taiati in cuburi mici se pot pune in salata de vara, alaturi de rosii, ardei, castraveti. Se pot face chiar si dulceata.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 3-4 linguri cu faina
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • oregano

Cum preparam dovlecei in stil grecesc. 

1.Mai intai feliem dovleceii cat mai subtire. Eu i-am feliat cu ajutorul unei razatori electrice.

2.Punem faina intr-o farfurie si adaugam un praf de sare. Dam feliile de dovlecel prin faina si le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Servim dovlecelul cu sos tzatzichi. Eu prepar tzatzichi dupa reteta aceasta.

Va recomand si reteta de cartofi in stil mediteranean.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker