Salata Bratara de rodie

O salata cu sfecla rosie si rodie foarte gustoasa si foarte potrivita pentru o masa festiva, dar potrivita si pentru o masa rapida in familie.
Ingrediente:
- 1/2 piept de pui
- 1 sfecla rosie
- 2 cartofi medii
- 2 morcovi mari
- 1 ceapa medie
- 1 rodie
- 250 g maioneza
- sare
Mod de preparare salata Bratara de rodie.
Curatam cartofii si morcovii, cartofii ii lasam intregi, iar morcovii ii taiem in si ii punem impreuna la fiert.
Separat fierbem sfecla rosie cu coaja. O curatam de coaja de-abia dupa ce se fierbe.
Dam pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii, morcovii si sfecla rosie.
Pieptul de pui il fierbem si il tocam marunt. Maioneza eu folosesc cumparata ( doar la salate) de la Hellman’s.
Punem un pahar in mijlocul unei farfurii intinse. Punem in jurul paharului pieptul de pui, presaram sare si ungem cu maioneza.
Urmeaza stratul de morcovi, apoi cel de ceapa, cel de sfecla rosie si ultima data punem semintele de rodie. Presam usor fiecare strat.
Intre fiecare strat punem maioneza si presaram sare.
Dam la rece 1 ora, apoi scoatem paharul din mijlocul salatei si putem servi.
Pofta buna!
One Comment