MancaruriPui

Copanele de pui in paine cu ciuperci

Un rasfat culinar, copanele marinate cu iaurt si ciuperci toate imbracate in paine de casa. Si nu va spun cat de buna a fost painea asta in care si-au lasat gustul atat ciupercile cat si copanelele.

Ingrediente: 

  • 8 copanele
  • 250 g iaurt simplu
  • sare 
  • piper
  • ardei boia
  • 1 ceapa
  • 2- 3 catei de usturoi
  • marar
  • 1 borcan mic de ciuperci marar

Pentru paine: 

  • 200 ml apa
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita zahar
  • faina cat cuprinde, aprox 500 g

Mod de preparare copanele de pui in paine cu ciuperci.

1.Amestecam iaurtul cu piper. sare, ardei boia si dam fiecare copanel prin acest amestec. Punem copanelele intr-un vas de yenna si dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 50 de minute, timp in care le mai intoarcem de pe o parte pe alta.

 

2. Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam zaharul, faina si sarea si framantam un aluat moale dar nelipicios. Acoperim aluatul cu un servet si il lasam 30-40 de minute la dospit in loc calduros.

3. Tocam marunt ceapa si ciupercile si le calim in 2-3 linguri de ulei cu un praf de sare. La final adaugam si 2 catei de usturoi tocati marunt si marar.

 

4. Intindem aluatul intr-o foaie subtire, punem cate o lingura de amestec de ciuperci si cate un copanel in fiecare patrat. Strangem capetele aluatului sus si fixam cu folie de aluminiu. Punem copanelele intr-o tava unsa cu ulei.

 

5. Coacem copanelele la 180 de grade paa cand aluatul se rumeneste frumos, iar din cand in cand le mai intoarcem.

 

Drept sursa am avut o reteta de-a lui Rocsi, careia ii multumesc – https://www.bucataras.ro/retete/pulpe-de-pui-in-foietaj-89280.html

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker