Un rasfat culinar, copanele marinate cu iaurt si ciuperci toate imbracate in paine de casa. Si nu va spun cat de buna a fost painea asta in care si-au lasat gustul atat ciupercile cat si copanelele.
Ingrediente:
- 8 copanele
- 250 g iaurt simplu
- sare
- piper
- ardei boia
- 1 ceapa
- 2- 3 catei de usturoi
- marar
- 1 borcan mic de ciuperci marar
Pentru paine:
- 200 ml apa
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1 lingurita zahar
- faina cat cuprinde, aprox 500 g
Mod de preparare copanele de pui in paine cu ciuperci.
1.Amestecam iaurtul cu piper. sare, ardei boia si dam fiecare copanel prin acest amestec. Punem copanelele intr-un vas de yenna si dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 50 de minute, timp in care le mai intoarcem de pe o parte pe alta.
2. Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam zaharul, faina si sarea si framantam un aluat moale dar nelipicios. Acoperim aluatul cu un servet si il lasam 30-40 de minute la dospit in loc calduros.
3. Tocam marunt ceapa si ciupercile si le calim in 2-3 linguri de ulei cu un praf de sare. La final adaugam si 2 catei de usturoi tocati marunt si marar.
4. Intindem aluatul intr-o foaie subtire, punem cate o lingura de amestec de ciuperci si cate un copanel in fiecare patrat. Strangem capetele aluatului sus si fixam cu folie de aluminiu. Punem copanelele intr-o tava unsa cu ulei.
5. Coacem copanelele la 180 de grade paa cand aluatul se rumeneste frumos, iar din cand in cand le mai intoarcem.
Drept sursa am avut o reteta de-a lui Rocsi, careia ii multumesc – https://www.bucataras.ro/retete/pulpe-de-pui-in-foietaj-89280.html