
Musaca cu carne de pui si piure de cartofi
Musaca cu carne de pui si piure de cartofi- o mancare super gustoasa si satioasa sau ce mai gatim din carnea de pui de tara 🙂
Aveam un piept de pui si copanele de la un pui de tara. Sotul si copilul nu prea le agreeaza, asa ca le toc de fiecare data si le fac fie chiftele, fie placinta sau salate. Azi am facut musaca si este extrem de gustoasa.
Ingrediente:
- 500 g carne de pui
- 1,5 kg cartofi
- 2 oua
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- oregano
- ardei boia dulce
Mod de preparare.
1.Fierbem carnea de pui.
2. Cartofii ii curatam si ii fierbem.
3. Carnea de pui impreuna cu ceapa o tocam la robotul de bucatarie, apoi o punem in ulei, adaugam si ardeiul tocat marunt si lasam la calit 10-12 minute. Lasam la racit, adaugam sare, piper, ardei boia si 1 ou si amestecam bine.
4.Cartofii ii pasam, adaugam sare, oregano si piper.
5. Ungem un vas de yenna cu ulei ai punem jumatate din cantitatea de cartofi.
6. Adaugam carnea si acoperim cu piureul ramas.
7. Ungem cu ou batut pentru a forma o crusta deasupra si dam la cuptor pentru 35-40 de minute.
Lasam sa se raceasca, apoi putem portiona. Pofta buna!