Cornulete cu salam si cascaval
Pentru un mic dejun, aceste cornulete cu salam si cascaval, cu felii de salam si branza tipita, sunt nemaipomenite. Toata familia le va indragi imediat! Garantat! Se pot face atat cu aluat foietaj facut acasa, cat si cu aluat foietaj din comert. Reteta aluatului foietaj de casa o gasiti aici – https://farfuria-cu-gust.ro/aluat-foietaj-de-casa/
Ingrediente:
- aluat foietaj
- 1 baton de salam/ salam feliat
- 1 pachet de felii de cascaval
- 1 galbenus+1 lingura de lapte
- optional: seminte de chimen, mac sau susan
Mod de preparare cornuri cu salam si cascaval.
Intindem foarte putin aluatul, apoi il taiem in fasii de aprox. 10 cm latime si fiecare fasie o taiem triunghiuri ca la cornulete, decat ca mai mari ( cat de mari doreste fiecare)
Se pune pe fiecare triunghi cate o felie de salam taiata subtire si jumatate sau un sfert de felie de cascaval.
Se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Se bate un galbenus de ou cu lapte si se unge fiecare corn. Se presara seminte de chimen, mac sau susan si se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, timp de 25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Pofta buna!
Ce alte preparate cu aluat foitaj mai facem – https://farfuria-cu-gust.ro//?s=aluat+foietaj