MancaruriPeste

Crap sarbesc la cuptor

Crap sarbesc la cuptor este o mancare extrem de gustoasa si satioasa. Reteta asta de crap sarbesc am gasit-o intamplator in revista Practic in bucatarie si dupa modalitatea de pregatire m-am gandit ca va fi pe placul nostru si asa a fost! Va sugerez sa incercati si voi reteta de crap sarbesc la cuptor, chiar si cu alt tip de peste, nu neaparat cu crap.

Ingrediente:

  • 1 crap( fara capatana si coada)
  • 4-5 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 4-5 cepe mari
  • 200 ml ulei
  • 5-6 rosii
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • patrunjel

Mod preparare crap sarbesc la cuptor.

Mai intai prajim bucatile de crap in ulei incins pe ambele parti.

In acelasi ulei prajim si cartofii taiati cuburi mai mari. Nu-i lasam sa se prajeasca bine, doar sa se aureasca putin.

 

In acelasi ulei in care am prajit pestele si cartofii prajim si ceapa si ardeiul taiate julienne. Dupa ce se caleste ceapa, adaugam vinul,1 cana de apa, sare, piper si ardei boia dulce si mai lasam 2-3 minute pe foc.

 

Punem intr-o cratita cartofii, adaugam apoi sosul de ceapa, iar deasupra punem pestele. Cartofii trebuie sa fie in zeama, daca nu este suficienta, mai adaugam putina apa.

 

Presaram sare deasupra pestelui, punem feliile de rosii, presaram patrunjel tocat si dam la cuptor 30-35 de minute, sau pana cand cartofii vor fi fierti.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

87 + = 94

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker