Din camaraMancaruriRetete de postRetete usoare de post

Zacusca de vinete cu dovlecei

Zacusca de vinete cu dovlecei

Zacusca de vinete cu dovlecei este un tip de zacusca, mancare foarte gustoasa ce a fost pe placul intregii familii.

Anul asta am facut o combinatie, am adaugat in zacusca de vinete si dovlecei. A iesit senzational de gustoasa. Incercati si voi, daca va plac dovleceii.

Dovlecelul

  • Fiindca este bogat in apa, dovlecelul este un bun diretic, favorizand eliminarea apei din organism. In acest mod, consumul de dovlecel ajuta la buna functionare a rinichilor si ficatului.
  • Dovlecelul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat in gastrite, ulcere si alte afectiuni ale aparatului digestiv.
  • Dovlecelul se poate consuma atat crud cat si gatit in diverse combinatii.  Taiati in cuburi mici se pot pune in salata de vara, alaturi de rosii, ardei, castraveti. Se pot face chiar si dulceata.

Ingrediente:

  • 5 kg de vinete
  • 1,5 kg rosii
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 1,5 kg ceapa
  • 2 dovlecei
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • patrunjel verde

Mod de preparare zacusca de vinete cu dovlecei.

Mai intai coacem vinetele si ardeii kapia. Eu le-am copt in cuptor, dar ies mult mai gustoase coapte pe gratar. Dupa ce s-au copt vinetele, le taiem in 2 si le lasam sa se scurga zeama, iar ardeii ii curatam de pielita. Tocam apoi vinetele si ardeii. Dovlecelul il curatam de coaja si il dam pe razatoarea mare.

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit cu uleiul. Lasam pe foc pana cand incepe sa devina sticloasa, apoi adaugam dovlecelul ras. Lasam 10 minute sa se caleasca impreuna, apoi adaugam rosiile date pe razatoare si lasam in continuare la fiert 25-30 de minute, timp in care amestecam din cand in cand.

Adaugam apoi si vinetele impreuna cu ardeiul, amestecam bine si mai lasam pe foc inca 20-25 de minute. Nu este nevoie de mai mult, vinetele si ardeii fiind deja coapte.

La final adaugam si patrunjel si potrivim de sare si zahar, fiecare dupa gust.

Punem zacusca fierbinte in borcane, strangem bine capacele si le acoperim cu un prosop lasandu-le sa se raceasca usor.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

66 + = 67

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker