MancaruriPuiRetete internationale

Pui Tikka Masala

Pui Tikka Masala

Pui Tikka Masala  este o reteta de mancare indiana a carui condiment specific este Garam Marsala. Bucati de pui marinate in iaurt cu multe condimente servite cu sos si orez fiert. Am mancat prima data mancare indiana cand am fost in Budapesta si pot spune ca de atunci iubesc aceasta bucatarie. Asa ca mi-am procurat condimentul Grama Marsala de pe un site online, insa se poate cumpara si de la magazinele cu condimente indiene si arabesti.

Pui Tikka Masala este cremos si usor de facut acasa, intr-o singura tigaie.

Sfaturi!

  • Folosim piept de pui sau pulpe, acestea din urma fiind mai indicate deoarece sunt mai suculente.
  • Carnea de pui are nevoie de cel putin o ora de marinare pentru fragezire. Se poate lasa chiar peste noapte la marinat.
  • Puiul se gateste la foc iute intr-o tigaie de fonta sau una antiaderenta. Insa, in acest moment doar se rumenete si se sigileaza aromele, puiul se gateste suficient mai tarziu, impreuna cu sosul.
  • Folosim aceeasi tigaie in care am prajit puiul pentru a gati sosul.
  • Mai era necesar sa adaug ghimbir macinat, insa nu am avut asa ca am eliminat acest ingredient.
  • Reteta usoara. Mancarea Pui Tikka Masala este foarte usor de preparat cu piept de pui, ceapa, usturoi si condimente specifice.

Ingrediente pentru marinada de pui:

  • 800 gr piept de pui
  • 140 gr iaurt grecesc sau orice iaurt cremos
  • 2 catei de usturoi pasati
  • 1 lingurita de sare grunjoasa
  • 1 lingurita de turmenic
  • 1 lingurita de Garam Marsala
  • 1 lingurita ardei boia 

Ingrediente sos:

  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 1 catel de usturoi pasat
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 200 gr smantana de gatit
  • 1 lingurita turmenic
  • 1 lingurita Garam Marsala
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingurita ardei boia

Cum preparam Pui Tikka Masala

1.Mai intai marinam puiul. Taiem cuburi pieptul de pui si il amestecam cu iaurtul si condimentele. Dam puiul la rece pentru minim o ora. Cu cat sta mai mult, cu atat va fi mai fraged.

2.Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si cand incepe sa sfaraie, adaugam puiul in  2-3 transe astfel incat sa se rumeneasca bine. Prajim cate 3 minute pe fiecare parte.

3. Curatam tigaia de arsura si topim untul in ea. Adaugam ceapa tocata cat de marunt si usturoiul si le lasam aprximativ 3 minute la calit.

4. Aduagam condimentele si amestecam, iar apoi sosul de rosii si o cescuta de apa. Lasam sa fiarba sosul aproximativ 15 minute pana cand se ingroasa si devine maroniu inchis.

5. Adaugam smantana pentru gatit, zaharul si puiul impreuna cu zeama lasata de acesta si gatim 7-8 minute pana cand se ingroasa suficient. Daca este necesar, puteti adauga putina apa pentru a  dilua sosul.

Servim sosul cu orez fiert. Pofta buna!

sursa

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker