Gogosi umplute cu ciocolata si gem
O reteta foarte simpla de gogosi, pe care le-am umplut o parte ciocolata si o parte cu gem. Bineinteles ca se pot lasa si simple, fara umplutura.
Ingrediente :
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 4 linguri de zahar
- 570-600 g faina
- 25 g drojdie
- un strop de esenta de vanilie
- + ciocolata, gem
- zahar pudra
Mod de preparare gogosi cu ciocolata si gem.
Incalzim laptele, il punem intr-un bol si dizolvam drojdia in el. Adaugam zaharul si cele 2 oua si amestecam bine. Adaugam si faina si esenta, daca doriti, si framantam un aluat moale, dar nelipicios.
Lasam aluatul acoperit cu un prosop de bucatarie la dospit pentru 50-60 de minute.
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri. Punem din loc in loc cate o lingurita de finetti sau gem. Acoperim cu alta foaie intinsa si taiem cu paharul astfel incat sa ramana umlutura la jumatatea gogoasei.
Prajim un ulei incins, la foc mediu, pe ambele parti.
Pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!