Supa crema de mazare

Supa crema de mazare
Supa crema de mazare este o supa pe cat de gustoasa, pe atat de satioasa, de hranitoare si de sanatoasa. Mazarea este o sursa excelenta de fibre, proteine, vitamina C, vitamina K, fier, potasiu, magneziu si beta- caroten. Noi iubim mazarea atat in mancare, in salate, cat si supa crema. Copilul a fost foarte incantat de culoarea supei si a mancat 2 portii.
Crutoane.
- Supa crema face echipa buna cu crutoanele. Ne plac foarte mult crutoanele preparate acasa. Procedam astfel: luam 4-5 felii de paine pe care le taime in cubulete. Le punem in tava tapeteta cu hartei de copt, le adaugam putin ulei de masline, sare, piper, ardei boia si usturoi granulat si le dam 10-13 minute la cuptorul preincalzit.
Ingrediente:
- 1 borcan de mazare ( 720 gr)
- 2 cartofi medii
- 2 cepe medii
- sare
- piper
- ulei de masline
- frunze de telina sau de leustean
- crutoane
Cum preparam supa crema de mazare
1.Mai intai curatam ceapa si cartofii si le punem impreuna la fiert timp de 20-25 de minute.
2.Adaugam mazarea si mai lasam inca 20-25 de minute la fiert. De obicei mazarea conservata este prefiarta, insa testati sa fie fiarta atunci cand stingeti focul supei. Inainte cu 5 minute sa stingem focul, adaugam frunzele de telina sau de patrunjel.
3.Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bine legumele.
Servim supa crema cu crutoane. Aceasta se poate consuma si atunci cand tinem post. Pofta buna!
Daca v-a placut reteta noastra, atunci distribuiti sa insiram si alte persoane!





