AperitiveLegumeMancaruriRetete internationale

Fritatta Capresse- omleta la cuptor

Fritatta Capresse- omleta la cuptor

Fritatta Capresse- omleta la cuptor super gustoasa si satioasa. Fritatta este un fel de mancare italian pe baza de oua si legume, este, de fapt, omleta la cuptor mai pe romaneste. Avand multe alte ingrediente in afara de oua, omleta noastra este foarte satioasa. Aceasta omleta este suficienta pentru 3 portii. Este ideala pentru un mic dejun gustos!

Cateva sfaturi!

  • Ungem cu ulei tava in care vom coace omleta.
  • Sunt suficiente  7-8 minute pentru a coace omleta in cuptorul preincalzit.
  • Folosim rosii cherry taiate pe jumatate sau rosii mari taiate cubulete. Jumatate din cantitatea de rosii prajite se scot si se marineaza cu otet balsamic.
  • Folosim branza mozzarela pentru prepararea acestei omlete.
  • Reteta usoara si satioasa. Aceasta reteta de fritatta se prepara usor, rapid si este foarte gustoasa.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 5 linguri de lapte
  • 200 gr mozzarella
  • 14-15 rosii cherry
  • o mana de frunze de spanac proaspat/ aprox. 40 gr
  • 3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de otet balsamic
  • oregano uscat
  • sare 

Cum preparam Fritatta Capresse- omleta la cuptor

1.Mai intai pornim cuptorul la 200 de grade si apoi batem ouale cu laptele si cu un praf de sare si le lasam deoparte.

2.Pumem 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, adaugam usturoiul taiat marunt si rosiile cherry taiate in 2. Le adaugam un praf de sare si le lasam 6-8 minute la calit sau pana cand rosiile incep sa se inmoaie. Scoatem jumatate din cantitatea de rosii pe un platou si le amestecam cu otet balsamic.

3.Adaugam frunzele de spanac si ouale batute peste rosiile ramase in tigaie . Amestecam cu lingura si dam deoparte tigaia. Ouale nu apuca sa se gateasca in acest timp decat pe alocuri.

4.Ungem o tava pentru cuptor cu ulei de masline si adaugam omleta. Pe bucatele, cum putem.  Punem deasupra omletei felii de mozzarella, presaram oregano uscat si dam omleta la cuptor pentru 7-8 minute. Este suficient timpul caci omleta se gateste rapid si a mai fost putin gatita si la tigaie. Adaugam deasupra rosiile marinate pe care le-am scos mai devreme din tigaie si portionam.

Cat timp este fierbinte, mozzarella se va  „intinde” spre deliciul celor mici. Aceasta omleta a fost un succes total in familia mea. fetita a mai cerut inca o portie.

Pofta buna si voua!

 

sursa

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker