LegumeMancaruriRetete de postRetete usoare de post

Fasole batuta cu ceapa si usturoi

Fasole batuta cu ceapa si usturoi

Fasole batuta cu ceapa si usturoi – una dintre cele mai iubite mancaruri traditionale romanesti. In afara de faptul ca se pregateste usor, este si o mancare ieftina, dar destul de apreciata si de sanatoasa. Imi amintesc ca mama nu adauga usturoi in fasolea batuta la finalul procesului de gatire. Acest sfat l-am primit cu ceva timp in urma si chiar ne-a placut.

Fasolea uscata

  • Fasolea se gaseste intr-o varietate de forme, marimi si gusturi. Ea este plina de substante nutritive si fibre.
  • Contine putine calorii, in 150 de grame de fasole boabe fierte avem aproximativ 200-300 de calorii, in functie de soiul de fasole.

Sfaturi!

  • Boabele uscate de fasole trebuie înmuiate în apă cu sare câteva ore înainte de preparare, să fiarbă mai ușor. Boabele de fasole se vor umfla in acest timp.
  •  Pune sare și legume acide, precum roșii, abia la final, când fasolea este fiartă. Acizii din legume întăresc boabele de fasole și se fierb mai greu.
  • Dupa ce da prima data in clocot, se schimba apa fasolei si se pune din nou la fiert.
  • Se poate folosi si conserva de fasole.

Ingrediente:

  •  500 gr fasole

  • 2 cepe 

  • 3 linguri pasta de tomate

  • 3-4 linguri de ulei

  • 4-5 catei de usturoi

  • sare

  • piper

  • ardei boia afumat 

  • marar verde

Mod de preparare.

1.Mai intai alegem boabele de fasole, le lasa cateva ore la inmuiat sau chiar peste noapte. Punem la fiert fasolea si o lasam sa dea in clocot.

2.Schimbam apa fasolei si o punem din nou la fiert. Acoperim cratita cu un capac si din cand in cand verificam daca au fiert boabele. Nu se poata da cu exactitate un timp de fierbere, depinde foarte mult de tipul de fasole.

3.Intre timp curatam ceapa, o tocam si o punem la calit. Adaugam si pasta de tomate si o cescuta de apa si lasam sa dea in clocot. Adaugam sare, piper si ardei boia.

4. Dupa ce a fiert fasolea o pasam cu un zdrobitor de cartofi sau cu ajutorul blenderului. Adaugam sare si piper dupa gust. Servim fasolea cu sosul de ceapa si cu usturoi pasat si marar verde tocat marunt. Pofta buna!

 

Si, pentru ca noi am servit fasolea cu lipii, nu pot sa nu va las si reteta lipiilor. Nu va pot spune ce bunatate este meniul acesta!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker