IepureMancaruri

Friptura de iepure cu ciuperci si afumatura

O friptura foarte gustoasa cu afumatura, ciuperci si masline.

Ingrediente:

  • 1 iepure
  • 300 g afumatura
  • 1 borcan de ciuperci
  • 200 g masline
  • 300 g vin alb
  • 5-6 linguri de pasta de tomate
  • 4-5 cepe
  • 1 lingura de pudra de usturoi sau 3-4 graunti
  • piper
  • sare
  • patrunjel

Mai intai portionam iepurele, eu am avut un iepure de 2,5 kg il il dam intr-un clocot.

Punem apoi intr-o tava bucatile de iepure, ceapa taiata rondele, ciupercile, sare, piper si pudra de usturoi sau gruntii de usturoi,  pasta de tomate, acoperim cu apa si adaugam si vinul. Dam totul la cuptor pentru 50 de minute.

Adaugam apoi afumatura, maslinele si patrunjelul tocat si mai dam la cuptor pentru inca 20-25 de minute.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker