Mancare cu conopida si carne de pui
Mancare cu conopida si carne de pui este foarte gustoasa, satioasa, hranitoare. M-am obisnuit sa nu mai calesc ceapa pentru mancarurile preparate acasa, ci doar o innabusesc in apa din dorinta de a gati cat mai sanatos. Mancarea este savuroasa si mai sanatoasa. Iar despre conopida nu pot sa va spun ca este foarte gustoasa. Am gatit-o in sosuri rosii alaturi de carne de pui sau de porc, am preparat-o salata sau am facut-o pane. Este nemaipomenit de gustoasa! Incercati acum cat se gaseste din belsug.
Sfaturi!
- Inainte de a gati conopida, aceasta trebuie tinuta timp de 25-30 de minute in apa rece pentru a elimina posibilele impuritati.
- Conopida se gateste destul de rapid, nu este nevoie sa o fierbem prea mult pentru a nu se sfaramita in oala. Sunt suficiente aproximativ 15-20 minute.
- Reteta usoara si cu ingrediente usor accesibile
Ingrediente:
- 1/2 conopida
- pulpe sau piept de pui
- 1 ceapa mare
- 2 ardei gras/ kapia
- 2 linguri pasta de tomate
- 1/2 lingurita praf de usturoi/ 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- patrunjel verde
Cum preparam Mancare cu conopida si carne de pui
1.Mai intai desfacem conopida in manunchiuri si o lasam 25 de minute in apa rece pentru a elimina eventualele impuritati.
2.Tocam ceapa cubulete, adaugam carnea de pui si apoi adaugam o cana de apa si le punem la innabusit. Le lasam aproximativ 15-17 minute.
3.Adaugam pasta de tomate, ardeiul taiat julienne, feliute lungi si nu foarte subtiri, adaugam si ardeiul boia si piperu. Lasam la fiert inca 15-20 de minute.
4.Adaugam o cana de apa si apoi adaugam manunchiurile de conopida. Lasam din nou mancarea la fiert pentru 20-25 de minute, adaugam patrunjelul verde tocat marunt si putem stinge focul mancarii. Pofta buna!
Va recomand si salata de conopida cu muraturi.