Fasole verde pane
Fasole verde pane – o varianta foarte inspirata de a gati fasolea verde. Fasolea verde este foarte gustoasa, plina de vitamine si se poate consuma intr-o sumenedenie de moduri. Se poate face o ciorba gustoasa, se poate praji, un fel de rasol, mancare cu afumatura sau salata cu carne de pui si usturoi. Fasolea verde pane este foarte gustoasa cu usturoi sau sos tzatziki.
- Fasolea verde este un aliment cu continut scazut de calorii, insa foarte bogat in nutrienti. Are un continut ridicat de fibre si proteine care ajuta la cresterea senzatiei de satietate.
Bine de stiut!
- Pastai de fasole verde. Este indicat sa folosim pastai de fasole verde cat mai fragede deoarece acestea se gatesc rapid si daca sunt mai batrane, vor ramane atoase si tari.
- Nu este nevoie sa fierbem pastaile inainte de gatire.
- Inainte de gatire este necesar sa se indeparteze capetele si eventualele ate de pe marginea pastailor de fasole.
- Reteta usoara. Sa prepari fasole verde pane este foarte usor. Pane-ul este la fel ca pentru snitele, iar gatirea fasolei verzi este foarte rapida.
Ingrediente:
- 300-350 gr fasole verde
- 2 oua
- 4- 5 linguri cu faina
- sare
- piper
Cum preparam fasole verde pane.
1.Mai intai spalam bine fasolea verde, ii taiem capetele si o curtam de eventualele ate daca este mai batrana. Daca nu este prea lunga, fasolea verde poate fi lasata intreaga. Daca este prea lunga, o puteti portiona in 2 sau in 3 parti.
2.Amestecam 2 oua cu faina, sare si piper. Daca doriti ca amestecul sa fie mai dens, adaugati mai multa faina.
3.Prajim fasolea verde data prin amestecul de oua cu faina pana cand se rumeneste frumos. Pofta buna!
- Cu sos tzatziki a fost nemaipomenit de gustoasa.
Daca v-a placut reteta noastra, dati-ne de stire!
Va recomand sa incercati si o mancare clasica si foarte gustoasa cu fasole verde – mancare de fasole verde cu afumatura